Pritvor 30 dana: Hrvati prebačeni u Okružni zatvor

Izvor: Mondo, 15.Dec.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor 30 dana: Hrvati prebačeni u Okružni zatvor

Beogradsko Više javno tužilaštvo saslušalo je danas huligane iz Hrvatske koji su u sredu učestovali u neredima tokom utakmice Crvena zvezda - Patizan u Beogradu, nakon čega im je određen pritvor.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Osumnjičeni su se branili ćutanjem, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić i precizirala da je danas ispitano njih petoro, dok je šesti još >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u bolnici.

Saslušanima je određen pritvor od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Vučić o huliganima: Već pričaju kako su plaćeni

Svi se terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i svi su strani državljani, dodala je Sekulić.

Tužilaštvo je tražilo da im se pritvor odredi i zbog uticaja na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Oni su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu.

Strani huligani kod srpskog tužioca, jedan pobegao

"Blic" je ranije danas preneo preneo da su uhapšeni državljani Hrvatske Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović.

Firić je, kako piše taj beogradski dnevnik, u masovnoj tuči na južnoj tribini stadiona zadobio nagnječenje mozga i završio na VMA, a u Hrvatskoj je navodno poznat po kriminalnim radnjama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da će svi izgrednici biti krivično gonjeni,bez obzira da li su Srbi ili su građani Hrvatske.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR: Deo hrvatskih huligana se brani ćutanjem!

Izvor: Kurir, 15.Dec.2017

Beogradsko Više javno tužilaštvo saslušalo je huligane iz Hrvatske koji su u sredu učestovali u neredima tokom utakmice Crvena zvezda - Patizan u Beogradu, nakon čega je predložilo sudu da im odredi pritvor.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.