Pre pet godina u Istanbulu je ubijen navijač Zvezde Marko Ivković

Izvor: RTS, 21.Nov.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre pet godina u Istanbulu je ubijen navijač Zvezde Marko Ivković

Danas se navršava tačno pet godina od kako je u Istanbulu tragično nastradao navijač Crvene zvezde Marko Ivković.
"Jagoda" je ubijen u napadu na grupu navijača srpskog kluba u Istanbulu u unapred pripremljenoj zasedi a sve to uoči meča Galatasaraja i Crvene zvezde u Evroligi, tog petka 21. novembra 2014. godine.

Marko je sahranjen je tri dana kasnije na Bežanijskom groblju.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kako su crveno-beli napisali na svom sajtu, "ni danas porodica, prijatelji, KK Crvena zvezda, svi kojima je crveno-bela boja pri srcu, svi razumni, dobronamerni, ne dobijaju odgovor na jedino pitanje - zašto je momak kome je jedini greh bio što je beskrajno voleo svoju Crvenu zvezdu morao da izgubi svoj život?"
U istom tekstu navodi se i da će Crvena zvezda na svaki mogući način čuvati sećanje na Marka Ivkovića, te će i ove sezone u februaru 2020. godine organizovati kvalifikacioni turnir Evrolige koji u znak sećanja na "Jagodu" od 2016. godine nosi njegovo ime - "Marko Ivković".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

GODINA JE PROŠLA, TUGA JE OSTALA ISTA! Crveno-beli čuvaju sećanje na ubijenog Marka Ivkovića Jagodu!

Izvor: Kurir, 21.Nov.2019

Pre tačno pet godina u Istanbulu, uoči utakmice između košarkaša Galatasaraja i Crvene zvezde, ubijen je navijač crveno-belih Marko Ivković, a sa Malog Kalemegdana poručuju da će zauvek čuvati sećanje na nastradalog mladića.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.