GODINA JE PROŠLA, TUGA JE OSTALA ISTA! Crveno-beli čuvaju sećanje na ubijenog Marka Ivkovića Jagodu!
Foto: Starsport©

STRAŠNO

GODINA JE PROŠLA, TUGA JE OSTALA ISTA! Crveno-beli čuvaju sećanje na ubijenog Marka Ivkovića Jagodu!

Košarka -

Pre tačno pet godina u Istanbulu, uoči utakmice između košarkaša Galatasaraja i Crvene zvezde, ubijen je navijač crveno-belih Marko Ivković, a sa Malog Kalemegdana poručuju da će zauvek čuvati sećanje na nastradalog mladića.

"Naš "Jagoda" je mučki ubijen u napadu na grupu navijača našeg kluba u Istanbulu u unapred pripremljenoj zasedi, uoči meča Galatasaraja i Crvene zvezde u Evroligi, tog petka 21.novembra 2014.godine. Sahranjen je tri dana kasnije na Bežanijskom groblju. Od tog ubistva prošlo je tačno pet godina, a ni danas porodica, prijatelji, KK Crvena zvezda, svi kojima je crveno-bela boja pri srcu, svi razumni, dobronamerni, ne dobijaju odgovor na jedino pitanje - zašto je momak kome je jedini greh bio što je beskrajno voleo svoju Crvenu zvezdu morao da izgubi svoj život?", navodi se u saopštenju srpskog šampiona.

foto: Printscreen

Kako se ističe, KK Crvena zvezda će na svaki mogući način čuvati sećanje na Marka Ivkovića, dečaka koji je voleći svoju Zvezdu, samo želeo da bude uz svoj tim i bodri ga na utakmici u Istanbulu.

I ove sezone, u februaru 2020. godine Zvezda će organizovati kvalifikacioni turnir Evrolige, koji u znak sećanja na ''Jagodu'' od 2016. godine nosi naziv ''Marko Ivković''.

Kurir sport / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track