Pre pet godina u Istanbulu je ubijen navijač Zvezde Marko Ivković

Danas se navršava tačno pet godina od kako je u Istanbulu tragično nastradao navijač Crvene zvezde Marko Ivković.

"Jagoda" je ubijen u napadu na grupu navijača srpskog kluba u Istanbulu u unapred pripremljenoj zasedi a sve to uoči meča Galatasaraja i Crvene zvezde u Evroligi, tog petka 21. novembra 2014. godine.

Marko je sahranjen je tri dana kasnije na Bežanijskom groblju. 

Kako su crveno-beli napisali na svom sajtu, "ni danas porodica, prijatelji, KK Crvena zvezda, svi kojima je crveno-bela boja pri srcu, svi razumni, dobronamerni, ne dobijaju odgovor na jedino pitanje - zašto je momak kome je jedini greh bio što je beskrajno voleo svoju Crvenu zvezdu morao da izgubi svoj život?"

U istom tekstu navodi se i da će Crvena zvezda na svaki mogući način čuvati sećanje na Marka Ivkovića, te će i ove sezone u februaru 2020. godine organizovati kvalifikacioni turnir Evrolige koji u znak sećanja na "Jagodu" od 2016. godine nosi njegovo ime - "Marko Ivković".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво