Pobeda Zvezde u Železniku za 5-0

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2018, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Zvezde u Železniku za 5-0

Crveno-beli zabeležili i peti trijumf u ABA ligi pošto su kao gosti pobedili ekipu FMP-a rezultatom 81:72. Najefikasniji Faje sa 18 poena. U utorak u Beograd stiže Galatasaraj, naredne subote derbi sa Cedevitom.

Košarkaši Crvene zvezde mts ostali su neporaženi i posle utakmice 5.kola ABA lige jtd pošto su u Železniku pred 1500 gledalaca pobedili FMP rezultatom 81:72 (25:12, 20:20, 15:17 i 21:23)

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Mohamed Faje sa 18 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bili Beron je dodao 13, dok je u ekipi FMP-a najefikasniji bio Apić sa 22 poena.

Meč u Železniku, rezultatski je bio prilično neizvestan i pored činjenice da su crveno-beli odlično otvorili utakmicu i sa 11 poena Fajea (3 trojke) stekli osetniju prednost od 16:5.

Uz dobru podršku Lazića , kasnije Dobrića, Čovića i Odža prednost Crvene zvezde je tokom ostatka prvog poluvremena (prva četvrtins 25:12) ostala dvocifrena, iako je FMP zapretio u samom finišu nakon dobre igre Apića i Rata (32:40 nakon trojek Rebeca).

Ipak, Čović je prodorom i poenima 2+1 postavio konačnih 45:32 posle 20 minuta igre.

U nastavku, 5 poena vezao je Bili Beron, i uz koševe Fajea crveno-beli su nastavili da održavaju visoku prednost (34:52 u 24.minutu a trener domaćih Jovanović je zatražio tajm-aut).

Ipak, domaćin je u prvoj plovini poslednje deonice zaigrao bolje u napadu, trojke su u kratkom vremenskom periodu pogodili Rebec, Jeremić i Pot, pa je trener Crvene zvezde mts Milan Toić bio prinuđen da zatraži tajm-aut pri rezultatu 62:67 u 34.minutu.

Crveno-beli su uzvratili serijom 9:0 (4 poena Reglanda, trojka Dobrića i poeni Perperoglua) pa je Crvena zvezda mts zasluženo došla do novih bodova u regionalnom takmičenju.

Košarkaše Crvene zvezde mts u utorak očekuje meč Evrokupa sa Galatasarajem u Beogradu, a već u subotu od 21 sat u dvoranu "Aleksandar Nikolić" na derbi 6.kola regionalnog takmičenja stiže ekipa "Cedevite".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Delije'' već prognoziraju, ko sledeći ide iz FMP-a u Zvezdu? (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 27.Okt.2018

FMP je večeras izgubio, ali par njihovih igrača se izdvojio od ostalih...Crvena zvezda je večeras u petom kolu ABA lige savladala FMP u Železniku sa 81:72, a ono što pomalo brine pristalice crveno-belih jesu pojedini padovi u igri, tokom koji su ''Panteri'' uspevali da značajno smanje ubedljivo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.