Izvor: MozzartSport.com, 30.Avg.2020, 22:55

Ofanzivni TSC raširio Zvezdina krila: Het-trik Kataija za 25 minuta i nagrada Gavriću i Ivaniću za vraćenu energiju na Marakanu (VIDEO)

Ubedljivo slavlje ekipe Dejana Stankovića pred reprezentativnu pauzu - 5:0

Napad protiv Crvene zvezde na Marakani uvek je mač sa dve oštrice. Možete da ostavite dobar utisak, ali rizikujete da doživite rezultatski debakl ukoliko domaćin u svojim redovima ima fudbalskog majstora kao što je Aleksandar Katai. Ekipa Zoltana Saba je na najveći srpski stadion došla je baš u trenutku posebnog raspoloženja Zvezdine desetke. Doskorašnji igrač LA Galaksija se poigravao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa protivnikom i već u prvom poluvremenu, het-trikom u rasponu od 25 minuta, presudio ambicioznoj ekipi iz Bačke Topole. Nagradu za trud i činjenicu da su vratili energiju u redove ekipe Dejana Stankovića u nastavku meča dobili su Željko Gavrić i Mirko Ivanić - 5:0 (3:0).

Dejan Stanković je uspeo da pogodi dobitnu kombinaciju na terenu posle razočaravajućeg gostovanja u Tirani. Mirko Ivanić i Željko Gavrić omogćili su da lopta brzo protiče kroz odbranbene redove TSC-a, a dodatni pritisak na protivnika predstavljala su konstatna ubacivanja Milana Gajića. Posle dosta vremena u startnoj postavi srpskog šampiona našao se i Ričmond Boaći, koji nije bio često u prilici da ugrozi gol rivala, ali su njegove kretne i pravovremena otvaranja terala rivala da bude na konstantnom oprezu. Imao je Boaći snage za sat vremena igre, ali je uspeo da zabeleži efektnu asistenciju kod trećeg gola, kada je petom asistirao Kataiju. Mada, imao je napadač iz Gane mnogo sreće u 23. minutu utakmice, kada je dosta neoprezno, otvorenim đonom, naleteo na golmana gostiju Nenada Filipovića i povredio ga. Gosti su tražili crveni karton za napadača domaćih, ali je arbitar Miloš Đorđić procenio da je start bio za žuti.

Ekipa Zoltana Saba je svoje prilike za ostvarivanje boljeg rezultata propustila u prvom poluvremenu. U trenucima dok je Katai pogađao sa druge strane opasne prilike propuštao je Vladimir Silađi, a ključni trenutak meča bila je fantastična parada Milana Borjana u 42. minutu. Iskusni čuvar mreže je uspeo da odbrani udarac Gorana Antonića glavom sa ivice kaznenog prostora i praktično rasprši sve nade TSC-u da može da se vrati u meč. Samo nekoliko minuta kasnije Katai je stavio tačku na pitanje pobednika.

Ovaj meč je jasno pokazao da Crvenoj zvezdi najviše odgovara kada se protivnik, poput večerašnjeg, odluči za otvorenu bitku na terenu. Tada do izražaja dolazi brzina Zvezdinih bočnih igrača, ali i tehničke mogućnosti onih iz manevra. Crveno-beli su odlično koristili otvoren prostor, sa malo dodira ekspresno dolazili pred protivnički gol i stavljali odbranu rivala u mat poziciju.

TSC je i u drugom poluvremenu nastavio da igra na isti način, što je omogućilo domaćinu da dođe do ubedljivog rezultata. Stanković je sačuvao intezitet igre pravovremenim izmenama. Još veću brzinu u tranziciji doneli su Vukanović i Spiridonović, a dodatnu svežinu na sredini terena Kanga i Petrović. Jedina prinudna izmena u domaćim redovima bio je ulazak Radovana Pankova umesto rovitog Rodića, pa je na levu stranu odbrane ponovo prešao Miloš Degenek.

Zoltan Sabo je do kraja utakmice ostao veran svojoj filozofiji, pa je do kraja njegov tim pokuašavo da ugrozi gol Milana Borjana, ali mu nije išlo. Ono što je sigurno, posle svega viđenog na stadionu Rajko Mitić TSC nije doživeo ovako ubedljiv poraz, ali je jedno

USKORO OPŠIRNIJE...
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.