Može li da Zvezda na napravi čudo u Madridu? (22:00)

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li da Zvezda na napravi čudo u Madridu? (22:00)

Šampion Srbije i Aba lige ide desetkovan na megdan šampionu Evrope u drugom kolu Evrolige i na papiru je apsolutni autsajder...

Crvena zvezda Telekom večeras od 22h igra sa Realom u Madridu, ekipi koja je prošle godine osvolija sve što se osvojiti moglo, tako da bi svaki drugi ishod osim sigurne pobede 'Kraljevskog kluba' bio ravan senzaciji.

Da se maneno fraza i floskula, Real je jači od Zvezde na svim pozicijama, još kada na to dodamo kadrovske >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << probleme sa kojima se suočava Dejan Radonjić jasno je da je tim Pabla Lasa apsolutni favorit u predstojećoj utakmici drugog kola grupe A Evrolige.

Najviše problema će biti na 'četvorci' jer su Luka Mitrović i Marko Tejić van stroja zbog povreda, nije realno očekivati da Radonjić baci u vatru talentovanog Borišu Simanića jer to nije činio tokom sezone ni protiv 'boranije' u ABA ligi, tako da će verovatno Marko Simonović biti prinuđen da krpi te rupe dok se NBA pojačanje Kvinzi Miler ne priključi timu u potpunosti.

S druge strane, baš tu poziciju u Realu pokriva najbolji igrač 'Los Blankosa' iz prošle sezone iskusni Felipe Rejes koji je podbacio u prvom kolu u porazu od Himkija, te su po teoriji verovatnoće male šanse da ponovo podbaci naročito zbog već navedenih okolnosti.

Podsetimo da je Zvezda i bez Nemanje Dangubića koji je sjajan atleta i mogao bi značajno da doprinese igri Beograđana naročito u odbrani.

Najbolji igrač srveno-belih u tekućoj sezoni Maik Cirbes biće na najtežem izazovu do sada jer će naspram sebe imati Meksikanca Gustava Ajona koji je jedan od najboljih defanzivnih centara u Evroligi, kao i ovosezonsko pojačanje Treja Tompkinsa i 'dečka koji obećva' Vilija Egnengomeza.

Sofoklis Skorcijanitis je predviđen za prvu 'peticu', ali gabaritni Grk igra znatno ispod očekivanja na početku sezone bi mogao konačno da bljesne i  veličina i renome Reala bi mogli da budu dovoljno jak motiv 'Bejbi Šeku' da se prene iz letargije.

Realova bekovska linija je bar za klasu jača od Zvezdine, Serhio Rodrigez, Serhio Ljulj i Rudi Fernandez su igrači koji prave razliku, još kada pomenutom triju pridodate ubojitog šuter Džejsija Kerola shvatite koliko će zameniku kapitena Branku Laziću i ostalim spoljnih igračima jeidnog srpskog predstvanika u eliti biti teško.

Laso će minute sigurno dati i supertaletnovanom pleju Luki Dončiću, Slovencu srpskog porekla, dok na krilnim pozicijama može da računa na preklajene igrače Andresa Noćionija i Jonasa Mačijulisa.

Uostalom, podatak da u je u Realovom rosteru pet igrača koji su se sa nadavno završenog Evrobasketa vratili sa zlatnom medaljom, plus jedan sa srebrnom i na to dodamo da je 'Kraljevski klub' aktuelni šampion starog kontineta i da je u prvom kolu ranjen u Rusiji protiv Himkija, neralno je da se ne konstatuje da bi sve osim sigurne pobede nad Crvenom zvezdom bilo veliko, veliko iznenađenje. Crveno-beli bi i kompletni bili autsajderi, ovako su im šanse za eventulani trijumf na nivou teorije.

Eventualna pobeda Zvezde u Madridu bi bila ravna čudu, a njenim igračima, treneru, stručnom štabu, navijačima i simpatitzerima niko ne može da uskrati veru da bi do njega večeras moglo da dođe.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Telekom Srbija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.