Kroz Marakanu prodefilovalo preko sto igrača

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Jul.2011, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroz Marakanu prodefilovalo preko sto igrača

Nije poznato da li je u Ginisovoj knjizi zabeleženo koliko je neki klub za dve ipo godine, odnosno 30 meseci, promenio igrača, ali bi Crvena zvezda verovatno bila ozbiljan kandidat za rekordera.
Od zime 2009. zaključno sa ovim letom kroz Marakanu je prodefilovalo preko 100 igrača! U tom periodu u klub je stiglo 54, a otišlo 59 fudbalera, a taj broj verovatno nije konačan, jer do kraja ovog prelaznog roka ima više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << meseci ipo dana.
Najveći rez je načinjen pre dve godine, prilikom promene rukovodstva i dolaska na poziciju trenera Vladimira Petrovića. Tad je stiglo 18, dok je u suprotnom smeru spisak zaključen sa 21 imenom. U sledećim prelaznim rokovima broj dolazaka i odlazaka je jenjavao, mada je i dalje prilično veliki.
Domaći igrači dominiraju u transferima, ali sve veći je broj stranaca. U poslednje vreme ponajviše Južnoamerikanaca, koji su preuzeli primat od Afrikanaca. Zvezda sad ima čak petoricu Brazilaca: Kadua, Savija, Evandra, Mezengu i povređenog Pašeka, uz koje je i Kolumbijac Borha.
Nepostojanje kontinuiteta u ekipi, bez sumnje, jedan je od razloga što godinama Zvezda ne uspeva da vrati na srpski tron, niti da zabeleži bolji rezultat u Evropi. Jer, česte promene onemogućavaju trenere da dovoljno uigraju timove, time i zabeleže bolje rezultate.
Trenerska vrteška
U istom periodu, za proteklih 30 meseci, Zvezda je promenila čak pet trenera.
Čedomira Janevskog je na kratko zamenio Siniša Gogić, a posle revolucije na Marakani, stigao Vladimir Petrović Pižon. Iako je hitao ka tituli legenda Zvezde je smenjena u jeku prolećnog dela sezone.
Pižona je u martu 2010. nasledio Ratko Dostanić, a njega pet meseci kasnije Aleksandar Kristić. Na kraju prvog dela prošle sezone na Marakanu je stigao Robert Prosinečki, koji će kao jedan od retkih ima priliku da nastavi sa radom i u narednoj sezoni.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.