Ivanović: Protiv Albe moramo da igramo dobru odbranu svih 40 minuta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2022, 11:31

Ivanović: Protiv Albe moramo da igramo dobru odbranu svih 40 minuta

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je danas da su košarkaši Albe nepredvidivi i izvanredni šuteri i istakao da "crveno-beli" moraju da igraju dobru odbranu svih 40 minuta.

Košarkaši Crvene zvezde su doputovali danas u Berlin gde ih sutra od 20 sati očekuje meč devetog kola Evrolige protiv Albe.

"Gledao sam i pratio Albu i pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. To je ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja mi se najviše svidela i koja igra najbolju košarku. Izgubili su neke utakmice, iako su vodili sa preko 20 poena razlike. Igraju jako brzo, nepredvidivi su, izvanredni šuteri. Imaju igrače koji izvanredno čitaju situacije na terenu. Imali su splet okolnosti neke mečeve nisu pobedili, ali mi prvo treba da mislimo o nama kako ćemo, pa ćemo onda o njima. Taj sistem koji je uspostavljen u Berlinu je sistem najboljeg španskog trenera Aita, koji je sa mladim igračima pravio rezultat", rekao je Ivanović, preneo je zvanični sajt Crvene zvezde.

Alba je dobila sedam poslednjih duela sa Crvenom zvezdom, a srpski i regionalni šampion je jedinu pobedu protiv nemačkog kluba ostvario 2015. godine.

"Igraju odlično, sa puno samopouzdanja i svakome u Evroligi prave probleme. Moramo da budemo spremni da svih 40 minuta igramo dobru odbranu, jer oni imaju zaista vrlo, vrlo veliki broj laganih koševa", dodao je Ivanović.

"Crveno-beli" posle osam odigranih utakmica u Evroligi imaju dve pobede i šest poraza, dok Alba ima skor od tri trijumfa i pet poraza.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić tvrdi da njegov tim želi da odigra dobar meč protiv Albe.

"Utakmica sa Cibonom je neki pokazatelj kako želimo da igramo, agresivno u odbrani, sa što manje padova u igri koje će kvalitetni protivnici znati da iskoriste i kazne. Alba je ekipa koja igra sa mnogo energije, mladi su, ne komplikuju mnogo,

sve se vrti oko njihovog glavnog igrača Sikme. Svi znaju svoj posao, koriste svaku priliku, uzimaju svaki šut, trče puno, igraju u tranziciji. Naše je da ih zaustavimo, posebno te otvorene šuteve, da sprečimo igru u tranziciji i da nametnemo naš ritam", rekao je Dobrić.

Ekipa Crvene zvezde se u sredu vraća u Beograd, a već u četvrtak "crveno-beli" dočekuju Makabi u 10. kolu Evrolige.

Nemanja Nedović MVP 7. kola ABA lige

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović najkorisniji je igrač (MVP) 7. kola ABA lige, saopšteno je danas na sajtu regionalnog takmičenja.

Nedović je u ubedljivoj pobedi Crvene zvezde nad Cibonom 92:53 postigao 24 poena i imao je dve asistencije za nešto više od 17 minuta na terenu. On je imao indeks uspešnosti 30.

U saopštenju ABA lige se navodi da je Nedović u 7. kolu ABA lige bio drugi po indeksnim poenima iza košarkaša Zadra Luke Božića (44), ali je hrvatski klub poražen od Budućnosti 104:103.

Indeks korisnosti 30 imao je i igrač FMP-a Paulius Valinskas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.