GENERALNA PROBA USPEŠNA: Zvezda slavila u Novom Sadu, sledeći je Gent (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2020, 18:19

GENERALNA PROBA USPEŠNA: Zvezda slavila u Novom Sadu, sledeći je Gent (VIDEO)

Težak meč na Karađorđu.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu u Novom Sadu rezultatom 2:0 (1:0). Utakmica 15. kola Superlige Srbije nije obilovala velikim šansama, ali borbenost oba tima je bila na zavidnom nivou. Na kraju, tri boda idu za Beograd i poslužiće kao veliki podstrek pred meč Lige Evrope sa Gentom koji je na programu u četvrtak od 18 i 55.

Prvo poluvreme počelo je u znaku Vojvodine. "Lale" su do vođstva mogle da stignu već u 40. sekundi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali je udarac Vukadinovića sjajno zaustavio Borjan. Nastavili su domaći da pritiskaju, Drinčić je pretio iz slobodnih udaraca, ali rezultat je ostao nepromenjen. Susret je, kako je vreme odmicalo, sve više i više upadao u melanholiju. Uzbuđenja nije bilo, a onda je Gajić rešio da prekine uspavanku i udarcem sa 20-tak metara, uz pomoć Devetaka savladao Vukliša. Izabranici Dejana Stankovića su na odmor otišli sa minimalnom prednošću.

Pritiskala je "Stara dama" na početku drugog poluvremena, ali konkretne šanse nije bilo. Kako je vreme odmicalo tako je Zvezda uspostavljala inicijativu. Ređali su se pokušaju Falćinelija, Ivanića, Bena... A onda, kada se mislilo da će utakmica ući u neizvesnu završnicu, Đuričin obara rezervistu Nikolića, sudija Simović pokazuje na belu tačku. Loptu je na kreč u 75. minutu postavio Ben i preciznim udarcem duplirao prednost gostiju, a ispostaviće se i postavio konačan rezultat - 2:0.

Ovom pobedom Crvena zvezda se učvrstila na prvom mestu Superlige Srbije sa 41. osvojenim bodom. Vojvodina je na trećoj poziciji sa 11. bodova manje.

Kako je tekao meč, iz minuta u minut, možete pročitati u nastavku teksta.

Popularni "Lalat" se za susret sa njegovim bivšim klubom odlučio za sledećih 11:

Vukliš (G) - Bjeković, Devetak, Čović, Đorđević, Andrić, Drinčić, Mrkaić, Bojić, Bralić, Vukadinović.

Igraj, Vošo, napadaj!⚪️🔴 #fkvojvodina #VOJCZV pic.twitter.com/PO2k9OEblZ

— FK Vojvodina (@FKVojvodina1914) November 22, 2020

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, izvešće sastav u kojem neće biti Rodića, Degeneka i Kataija. Naime, "Magiko" nije u protokolu, a po svemu sudeći, reprezentativac Srbije će biti spreman sa susret sa Gentom u okviru Lige Evrope.

Borjan (G) - Gajić, Pankov, Milunović, Eraković - Petrović, Sanogo, Ben, Kanga, Ivanić - Falćineli.

⭐STARTNA POSTAVA⭐

🔴⚪ #fkcz #vojczv pic.twitter.com/eS6W9SFgrM

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) November 22, 2020

Utakmicu u Novom Sadu sudiće Novak Simović, a pomagaće mu Nikola Đorović i Miloš Simović.

⚽️ 15. kolo @SuperLigaSrbija

🕡 17:30 časova

🏟️ stadion "Karađorđe"

📺 @b92vesti

Vojvodina 🆚 Crvena zvezda

Samo borbeno!💪⚪️🔴#fkvojvodina #VOJCZV pic.twitter.com/eiOUlErwTO

— FK Vojvodina (@FKVojvodina1914) November 22, 2020

⭐Danas igra Zvezda⭐

🔴⚪#fkcz pic.twitter.com/p1xEV65wXa

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) November 22, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.