Fudbaleri Zvezde i Partizana ženama delili ruže za 8. mart FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 08.Mar.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Zvezde i Partizana ženama delili ruže za 8. mart FOTO/VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana prošetali su gradom i ženama čestitali 8. mart, međunarodni dan žena.

Milan Pavkov, Dušan Jovančić, Veljko Simić i Zoran Popović privukli su veliki broj ljudi, i nekoliko stotina zvezdaša okupilo se u centru Beograda kako bi pozdravilo igrače voljenog kluba.

Čim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se pojavili, odmah je sva pažnja bila usmerena na njih, i onih koji su planski došli, kao i slučajnih prolaznika, pa čak i turista iz inostranstva.

Crveno-beli asovi družili su se sa navijačima između nekadašnjeg "Ruskog cara" i "Beogradskog izloga", podelili su veliki broj autograma na specijalno personalizovanim karticama igrača, a neizbežno je bilo i slikanje za uspomenu.

I to nije bilo sve, već su zvezdaše čekala i posebna iznenađenja. Svi su dobili po parče specijalne torte povodom 74. rođendana crveno-bele porodice, dok su igrači Zvezde damama delili ruže i tako im čestitali 8. mart.

"Naše je zadovoljstvo što smo bili danas na druženju u centru prestonice i što smo bili u prilici da damama ulepšamo njihov dan. I torta za rođendan je baš fenomenalno izgledala. Baš nam je drago što ima mnogo pripadnica lepšeg pola među našim navijačima. Voleli bismo da ih u što većem broju vidimo i u subotu protiv Zemuna na Marakani", rekao je Zvezdin kvartet.

Ulaznice za narednu Zvezdinu utakmicu, koja je zakazana za subotu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić" protiv Zemuna, za sve tribine koštaju simboličnih 100 dinara, a sav prihod namenjen je u humanitarne svrhe.

Povodom osmog marta međunarodnog dana žena, najmlađi članovi prvog tima Partizana želeli su da svojim primerom ukažu na poštovanje žena svih generacija.

Ispred crno-belog butika na Terazijama Đerlek, Šehović, Pavlović, Bosić, Stevanović i Popović poklanjali su bele ruže slučajnim prolaznicama, želeći da im još više ulepšaju ovaj dan i pošalju poruku da je nasilje nad ženama za svaku osudu.

"Ženama bi svaki dan u godini trebao da bude osmi mart kada govorimo o ljubavi i pažnji koje one zaslužuju. Sve u životu polazi od kuće i kućnog vaspitanja, pa smo i mi želeli kao prvotimci Partizana da damo primer i podsticaj svojim vršnjacima, kako treba da se odnose prema nežnijem polu", kaže šesnestogodišnji Filip Stevanović.

"Da li su to mame, bake, tetke, žene su žene i moraju biti poštovane u svakom trenutku, od kuće do posla", poručuje mladi Radivoj Bosić.

"Mnogo je primera porodičnog nasilja, mobinga, ali i vršnjačkog nasilja među pripadnicama lepšeg pola. Ovaj dan bi sve nas, bez obzira na uzrast, trebao da opomene da su one najvažnija karika u našim životima i da moramo da ih čuvamo i poštujemo u svakom trenutku", nadovezuju se Zlatan Šehović i Aleksandar Popović.

A na pitanje zašto bele ruže, Armin Đerlek kaže:

"Bela ruža predstavlja jedinstvo, vrline i čistoću nove ljubavi. Povezuju je i sa čašću i poštovanjem. U ovom slučaju ima veze i sa osmim martom kao praznikom, ali i našem odnosu prema grbu Partizana".
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.