Efes pao u Vršcu, Zvezda nadomak osam najboljih

Izvor: RTS, 26.Feb.2016, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Efes pao u Vršcu, Zvezda nadomak osam najboljih

Crvena zvezda – Efes 91:82 (kraj). Crvena zvezda savladala Anadolu Efes u meču osmog kola top 16 faze Evrolige, čime se u velikoj meri približila plasmanu među osam najboljih ekipa Starog kontinenta. Miler najefikasniji sa 15 poena, Cirbes 14, Micić odličan sa 13. Šarić najbolji na meču sa 19 poena. U narednom kolu Zvezda gostuje u Istanbulu, ekipi Fenerbahčea. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Iako je do kraja top 16 faze Evrolige ostalo još mnogo da se igra (šest mečeva), košarkaši Crvene zvezde su pobedom nad Anadolu Efesom sebi značajno povećali šanse da se nađu među četiri najbolje ekipe u grupi E i tako se plasiraju u četvrtfinale takmičenja.

Zvezda je još jednom pokazala, iako se meč igrao u Vršcu, da je na domaćem terenu nesavladiva prepreka za mnoge velikane evropske košarke.
Efes je, predvođen Dudom Ivkovićem, imao prednost u većem delu utakmice, ali su crveno-beli, nošeni navijanjem gotovo 5.000 navijača u hali "Milenijum", preokrenuli rezultat na svoju stranu i u poslednjoj deonici potpuno dotukli protivnika.
Pobednički tim predvodio je Maik Cirbes sa 14 poena i devet skokova, dok je Kvinsi Miler završio utakmicu sa 15 poena i pet skokova. Marko Gudurić postigao je 14, Vasilije Micić 13, a Branko Lazić 10 poena.

Efes je predvodio Dario Šarić sa 19 poena i sedam skokova. Čedi Osman završio je utakmicu sa 18, a Džon Dibler sa 16 poena, dok je Tomas Ertel zabeležio 11 asistencija, uz dva poena.
Crveno-beli u narednom kolu još jednom gostuju u Istanbulu, ovoga puta ekipi Fenerbahčea, a eventualna pobeda izabranika Dejana Radonjića zacementirala bi put ka osmini finala Evrolige.
22.04 - Konačno kraj, Zvezda je savladala ekipu Efesa sa 91:82.
21.59 - Odužila se i sama završnica meča. Efes pokušava brzim faulovima da smanji prednost Zvezde, ali su crveno-beli prilično sigurni sa linije za slobodna bacanja i lako održavaju stečenu prednost.
21.51 - Dva minuta do kraja meča, a Gudurić trojkom donosi Zvezdi velikih 10 poena prednosti - 83:73.
21.46 - Cirbes pogađa dva slobodna bacanja, pa Zvezda na četiri minuta do kraja meča vodi sa 78:71.
21.32 - Posle tri odigrane četvrtine, Zvezda - Efes 63:65.

Izjednačena igra u trećoj deonici, obe ekipe su u igri za trijumf u izuzetno bitnom meču.
Miler 15 poena, Lazić 10, na drugoj strani Šarić 15, Dibler 13.
21.16 - Odlično Zvezda ulazi u treću četvrtinu, pa posle nešto manje od četiri minuta igre ponovo stiže do prednosti - 54:53.
21.10 - Nastavljen je meč u Vršcu.

20.55 - Poluvreme, Zvezda - Efes 38:46.

Odužila se druga četvrtina, najviše zahvaljujući zbunjenosti sudijske trojke.
Zvezda je imala i igru i rezultat na svojoj strani, ali nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka unelo je pometnju, a onda i nervozu u Zvezdinu igru.
Micić najefikasniji u Zvezdi sa sedam poena, Miler ima šest. Kod Efesa, Šarić i Dibler imaju po 13 postignutih poena.
20.39 - Polovina igre u drugoj deonici, Zvezda ima minimalnu prednost - 32:31.
Ponovo veliki broj faulova na obe strane, Efes se sa dve vezane trojke (Šarić i Osman) vraća u igru.
20.23 - Na kraju prve četvrtine, Zvezda vodi sa 24:19.

Odlična igra crveno-belih u drugih pet minuta prve deonice. Vasilije Micić sa klupe uneo živost, Cirbes snažan pod košem protivnika.
20.10 - Sredina igre u prvoj četvrtini, Zvezda vodi 11:10.
Ne previše ubedljiv početak na obe strane, odbrane su čvrste, pa niti jedna od ekipa ne stiže do osetnije prednosti na početku meča.
20.01 - Počeo je meč u Vršcu.
19.45 - Igrači dve ekipe su na terenu hale "Milenijum".
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pao Efes: Zvezda na pragu četvrtfinala Evrolige

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2016

U Istanbulu se provukao, ali u Vršcu Anadolu Efes nije imao šta da traži. Crvena zvezda je u fantastičnoj atmosferi "Milenijuma" pobedila četu Dušana Ivkovića 91:82 i stigla na korak do sna - zvanog četvrtfinale Evrolige. Ovo je peti trijumf srpskog šampiona u grupi E. Ovom velikom pobedom,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ponosni Radonjić: Rečeno mi je - ne interesuje nas Evroliga! A, evo gde smo sad

Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2016

"Istorijska pobeda Zvezde", kaže strateg crveno-belih..Crvena zvezda je došla do velikog trijumfa nad Anadolu Efesom (91:82) koji u velikoj meri crveno-belima otvara vrata prolaska u četvrtfinale Evrolige. Ipak, Dejan Radonjić ističe da to nije bio cilj posle dva poraza na startu Top 16 faze i da...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.