Električno vozilo prošlo test bezbednosti

Izvor: Mondo, 23.Feb.2011, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Električno vozilo prošlo test bezbednosti

Evropski program za ocenjivanje novih automobila Euro NCAP prvi put je testirao automobil na struju - "micubiši i-MiEV", kojem je dodelio četiri zvezdice, što pokazuje da se bezbednost vozila na električni pogon ne dovodi u pitanje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euro NCAP test: Dacia Duster sa tri zvezdice, prvi test električnog vozila

Izvor: AutoBlog, 23.Feb.2011

Euro NCAP objavljuje rezultate testova sedam novih vozila, uključujući i prvi test električnog vozila, čime je započeo seriju testova električnih vozila u 2011. godini.Euro NCAP objavljuje rezultate ocenjivanja svog prvog električnog vozila – modela Mitsubishi i-MiEV. Četiri zvezdice kojima...

Nastavak na AutoBlog...

EuroNCAP: Četiri zvezdice za Mitsubishi i-MiEV

Izvor: Nacionalna klasa, 24.Feb.2011, 11:38

Prvi potpuno električni automobil na Euro NCAP testu je pokazao da prisustvo električnog pogona i baterija velikog kapaciteta ne mora neophodno biti negativan uticaj na bezbednost. Ocena za Mitsubishi i-MiEV se odnosi i na kooperantske modele - Citroen C-Zero i Peugeot i0n.

Nastavak na Nacionalna klasa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.