Tojota napravila automobil Piksiju u čast

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tojota napravila automobil Piksiju u čast

Japanski automobilski gigant Tojota napravila je u saradnji sa kompaniju Daihatsu automobil "Piksis", u čast legendarnog srpskog fudbalera i trenera japanske Nagoje Dragana Stojkovića Piksija!

"Tojota je proizvela automobil 'piksis', kažu meni u čast zbog svega što sam uradio za japanski fudbal, ali i što sam prošle sezone osvojio šampionsku titulu sa Nagojom", rekao je Piksi za "Večernje novosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Dragan Stojković Piksi je tokom igračke karijere nosio dres Nagoje od 1994. do 2001. godine, odigravši 183 utakmice, uz 57 golova. Već u drugoj sezoni (1995) proglašen je najboljim igračem (MVP) lige, dok je prošle sezone kao trener doneo Nagoji prvu šampionsku titulu u istoriji.

Inače, Tojota je uz Stojkovića praktično od njegovog dolaska u Japan. Stalno je dobijao na poklon najnovije modele ovog proizvođača, a nema sumnje da će mu automobil koji nosi njegovo ime biti najdraži u bogatoj kolekciji.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piksimobil - Toyota proizvela automobil u čast Dragana Stojkovića

Izvor: AutoBlog, 30.Sep.2011

Preuzeto sa : Alo.rs Dragan Stojković je u Japanu božanstvo. U Nagoji postoji ulica koja nosi Piksijevo ime, jedna tribina stadiona šampiona "zemlje izlazećeg sunca" zove se po srpskom treneru, a i novi stadion Nagoje zvaće se po jednom od najboljih fudbalera u istoriji naše zemlje. Najnovije...

Nastavak na AutoBlog...

To je idol: Japanci po Piksiju nazvali novi auto!!!

Izvor: Scandal.rs, 01.Okt.2011, 03:12

Posle ulice u Nagoji i jedne tribine na stadionu pomenutog kluba koji nose njegovo ime, Dragan Stojković Piksi je dobio još jedno veliko priznanje. Naime, automobilski gigant iz Japana „Tojota“ je proizvela model automobila u čast legendarnog srpskog fudbalera - „Piksis“! - Povod je, kažu,...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.