Fetel uhvatio Mercedes na spavanju!

Izvor: N1 televizija, 26.Mar.2017, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetel uhvatio Mercedes na spavanju!

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel trijumfovao je na Velikoj nagradi Australije, kojom je startovao ovogodišnji šampionat Formule 1.

Četvorostruki svetski šampion je na „Albert parku“ došao do prve pobede još od trke u Singapuru 2015. godine, a 43. u karijeri. Fetel je tako doneo svom timu prvi trijumf na otvaranju sezone posle šest godina, kada je Fernando Alonso bio najbolji u Melburnu.

Drugo mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zauzeo je Luis Hamilton u Mercedesu, dok je treći bio njegov timski kolega Valteri Botas.

Prvu trku sezone obeležila je sjajna vožnja Fetela, ali i taktička greška Mercedesa, koji je pozvao Hamiltona u boks mnogo pre nego što je to slučaj bio sa njegovim rivalima u ostalim timovima. Britanac je poveo sa pol pozicije i održavao je prednost od oko jedne sekunde u odnosu na nemačkog automobilistu sve do odlaska po nove pneumatike.

Međutim, za razliku od njega, Fetel je još nekoliko krugova ostao na stazi, što mu je zajedno sa tim što je Hamilton bio zaglavljen iza Maksa Ferstapena u Red Bulu omogućilo da ga pretekne. Iako je trostruki svetski šampion u pojedinim trenucima bio brži od vozača Ferarija, do kraja trke nije dobio ni najmanju šansu da ga ugrozi na samom vrhu.

Borbe za poslednje mesto na podijumu praktično nije ni bilo, pošto je rešena u prvoj krivini. Botas je tada uspeo da se zadrži iza drugog vozača Ferarija Kimija Raikonena, koji je vozio usamljenu trku na četvrtoj poziciji, a slična situacija bila je sa Ferstapenom, ako se izuzme period kada ga je Hamilton pritiskao.

Iza najbolje petorice viđena je mnogo veća borba, a bolji od ostalih bio je povratnik u Formulu 1 Felipe Masa u Vilijamsu, ispred vozača Fors Indije Serhija Peresa. Karlos Sains junior je u bolidu ekipe Toro Roso zauzeo deveto mesto, ispred svog timskog kolege Danila Kvjata, dok je poslednji bod otišao u ruke drugog vozača Fors Indije Esteban Okon.

Mladi Francuz je osvojio prvi bod u karijeri, posle borbe sa Nikom Hilkenbergom u Renou i vozača Meklarena Fernanda Alonsa, koji je odustao. Do cilja na otvaranju sezone došla su samo još dvojica vozača – debitant Antonio Đovinaci u Zauberu i vozač Meklarena Stofel Vandorne.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Kine u Šangaju 9. aprila.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Šampionat Formule 1 počeo pobedom Fetela u Melburnu

Izvor: Radio 021, 26.Mar.2017

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je u današnjoj trci za Veliku nagradu Australije, kojom je počeo ovogodišnji šampionat Formule 1...Četvorostruki svetski šampion je na stazi u Albert parku došao do prve pobede još od Velike nagrade Singapura 2015. godine i 43. pobede u karijeri...Fetel...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.