Alonso prvi u sezoni zabeležio drugu pobedu

Izvor: Studio B, 24.Jun.2012, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso prvi u sezoni zabeležio drugu pobedu

Vozač Ferarija Španac Fernando Alonso pobednik je Velike nagrade Evrope, koja je danas u okviru šampionata Formule 1 vožena u Valensiji.

Alonso, koji je na osmoj trci sezone startovao tek sa 11. pozicije iskoristio je ulazak "bezbednosnog vozila" sredinom trke i odustajanje aktuelnog šampiona Nemca Sebastijana Fetela da prekine istorijski niz od sedam različitih pobednika.

Drugo mesto osvojio je Finac Kimi Raikonen iz Lotusa, a treće legendarni Nemac i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sedmostruki šampion Mihael Šumaher iz Mercedesa, koji je prvi put završio na podijumu od povratka u Formulu 1 pre dve i po godine.

Alonso vodi u generalnom plasmanu sa 111 bodova, ispred Australijanca Marka Vebera, koji ima 91 i Britanca Luisa Hamiltona sa 88 bodova.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se 8. juna na stazi u Silvestronu za Veliku nagradu Britanije.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Luda trka'' u Valensiji! Briljantan trijumf Alonsa, Fetel odustao, Šumi na podijumu...

Izvor: Sportske.net, 24.Jun.2012

Najuzbudljivija trka od početka sezone vožena je danas u Valensiji za VN Evrope. Iako je startovao tek sa 11. pozicije, Fernando Alonso uspeo da na kraju dođe do trijumfa kojim je prekinut ovosezonski niz da u svakoj trci pobeđuje drugi vozač. Fetel odustao zbog kvara, bez bodova i Hamilton, Šumaher...

Nastavak na Sportske.net...

Alonso: Najveća pobeda u karijeri, ponosan sam što sam Španac!

Izvor: Blic, 24.Jun.2012

Vozač Ferarija Fernando Alonso zaplakao je na podijumu od sreće posle pobede na najuzbudljivijoj trci sezone u Valensiji...Alonso je u izjavi posle trke povezao svoj sa uspehom fudbalske reprezentacije koja grabi ka još jednoj tituli na Evropskom prvenstvu..."Ne mogu da odaberem prave reči kojima...

Nastavak na Blic...

Rene Rast u Valensiji ostvario drugu pobedu ove sezone

Izvor: Moto.rs, 25.Jun.2012, 16:24

Nemački vozač je pobedio za 11.539 sekundi ispred Sean Edwardsa iz Konrad Motorsprot tima koji je osigurao drugo mesto ispred iznenađujuće dobrog FORSCH Racing vozača Roberta Lukasa iz Poljske. Rene Rast je trku vodio od početka do kraja za upravljačem njegovog Porsche 991 GT3...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.