„Fijat“ predstavlja petogodišnji plan

Izvor: Blic, 05.Mar.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Fijat“ predstavlja petogodišnji plan

Vest da je iz „Fijata“ najavljena mogućnost da se u Kragujevcu proizvodi „krajsler“ i da je u rukovodstvu italijanskog giganta odlučeno da će se u Srbiji, umesto dva manja, proizvoditi veći modeli automobila, juče u „Fijatu“ niko nije hteo da komentariše. „Blicu“ je preneto samo da će 21. aprila biti predstavljen petogodišnji plan te firme i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tada sve biti poznato.

Ni u Kragujevcu ništa ne znaju o eventualnoj izmeni u projektu

„Fijat Srbija". Ono što se zna jeste da se „Fijat" uveliko priprema za proizvodnju novog modela automobila u srpskom centru auto-industrije. To je potvrdio za „Blic" Nebojša Zdravković, koordinator radne grupe za „Fijat" i zamenik gradonačelnika Kragujevca.

Italijanski proizvođač automobila je tokom proteklih dana odabrao izvođača radova za rekonstrukciju podova u halama u kojima će se instalirati nove montažne trake, kao i u halama koje su nekada pripadale „Mehaničkoj obradi". Vlasnici zemljišta na Korman polju kod Kragujevca, gde je najavljena izgradnja fabričkih pogona za potrebe Fijatovih kooperanata, održali su juče protest upozorenja s koga su poručili da neće dati svoju zemlju za 300 do 350 evra po aru. Naglasili su da neće pristati da dedovinu prodaju za manje od 4.000 evra po aru.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krajsler iz Kragujevca moguća opcija

Izvor: Danas, 04.Mar.2010, 21:08

Kompanija Fijat saopštiće 21. aprila petogodišnji plan, kojim će biti precizirana proizvodnja u svim fabrikama italijanskog proizvođača automobila, uključujući i kragujevačku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.