Evropska komisija istražuje Metu oko zaštite dece na platformama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Maj.2024, 18:09

Evropska komisija istražuje Metu oko zaštite dece na platformama

Te dve platforme mogle bi da iskoriste slabost i neiskustvo maloletnika i uzrokuju zavisnost, piše u saopštenju Komisije. Jedan od istaknutih problema je i efekat „zečje rupe” koji vas uvlači u sve više i više uznemirujući sadržaj, rekao je zvaničnik Komisije. Osim toga, evropska izvršna vlast takođe je zabrinuta zbog pristupa maloletnika neprimernom sadržaju, kao i zbog ugrožavanja njihove privatnosti.
Dve istrage Facebooka i Instagrama sprovode se u sklopu Zakona EU-a o digitalnim uslugama (DSA), što je opsežni propis o internet sadržaju koji od velikih platformi zahteva da procenjuju i ublažavaju različite rizike koji proizlaze iz korišćenja njihovih usluga, posebno kod dece.
Nismo uvereni da...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.