Kompanija Fijat saopštiće 21. aprila petogodišnji plan, kojim će biti precizirana proizvodnja u svim fabrikama italijanskog proizvođača automobila, uključujući i kragujevačku.

U kompaniji Fijat automobili Srbija i ovdašnjoj gradskoj upravi juče nisu bili zatečeni najavom direktora Fijata Serđa Markionea da bi od dva modela, koja će ta italijanska kompanija proizvoditi u Kragujevcu, jedan mogao da bude marke Krajsler, zbog toga što se mogućnost proizvodnje nekog od automobila američkog proizvođača pominje još od prošle godine, kada je Fijat zvanično preuzeo Krajsler.

Savetnik u Ministarstvu ekonomije Aleksandar Ljubić, koji je i predsednik Upravnog odbora Grupe Zastave vozila, za naš list kaže da je svejedno šta će Fijat proizvoditi u Kragujevcu. „Ako je tačno ono što su prenele agencije, Markione je izjavio da će u Kragujevcu praviti automobil „B“ segmenta, što mi tvrdimo već godinu dana. Ono što je novo, jeste da će to možda biti automobil marke Krajsler. To je, poput Alfa Romea, Ferarija i Maseratija, jedan od brendova koji pripadaju Fijatu i otuda je svejedno koji će od Fijatovih brendova biti prisutan u Kragujevcu. Fijat će u Kragujevcu pravititi one automobile za koje proceni da će se prodavati na tržištu“, ističe Ljubić i demantuje strahovanja dela ovdašnje stručne javnosti da bi eventualna produkcija nekog od Krajslerovih automobila smanjila obim proizvodnje i odvratila neke od Fijatovih italijanskih koopetranata da dođu u Kragujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari