Nissan Leaf kao policijsko vozilo

Izvor: B92, 15.Jul.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissan Leaf kao policijsko vozilo

Portugalska policija predstavila je prve primerke modela Nissan Leaf koji će biti u upotrebi kao patrolna vozila u toj zemlji.

U portugalskoj policiji kažu da će Leaf koristiti za patroliranje u većim urbanim područjima, sa ciljem da ličnim primerom istaknu potrebu za smanjenjem zagađenja vazduha u velikim gradovima u toj zemlji.

“Ponosni smo što smo prva policija u svetu koja će u svoju flotu automobila uvrstiti i vozila sa nultom emisijom”, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je direktor portugalske policije, Paul Gomes Valente.

Nissan Leaf za kretanje koristi isključivo električnu energiju. Prema fabričkim podacima automobil može da razvije 107 ks, a sa jednim punjenjem baterije moguće je preći do 160 km.

Za Nissan je ovo još jedan od načina na koji će promovisati svoj električni model nakon što je početkom 2012. godine u saradnji sa vlastima grada Njujorka ponudio besplatno šest primeraka modela Leaf koji će se koristiti kao taksi vozila u tom gradu.

Više fotografija možete pogledati u našoj Galeriji.

Pročitajte više o Nissanu Leaf.

Pročitajte o rekordu Nissana Leaf u vožnji unazad.
Pogledaj vesti o: Nissan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policija u Portugalu odlučila da koristi Nissan Leaf modele

Izvor: Moto.rs, 16.Jul.2012, 10:59

Ono što je interesantno je da se osam patrolnih električnih vozila koja će koristiti portugalska policija, opisuju kao savršen način da se priđe sceni zločina u potpunoj tišini. Portugalska policija će koristiti ove potpuno električne hečbek modele uglavnom u okviru Safe School programa,...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.