Automobili

Nedelja, 15.07.2012.

15:00

Nissan Leaf kao policijsko vozilo

Portugalska policija predstavila je prve primerke modela Nissan Leaf koji će biti u upotrebi kao patrolna vozila u toj zemlji.

Izvor: B92

Default images

U portugalskoj policiji kažu da će Leaf koristiti za patroliranje u većim urbanim područjima, sa ciljem da ličnim primerom istaknu potrebu za smanjenjem zagađenja vazduha u velikim gradovima u toj zemlji.

“Ponosni smo što smo prva policija u svetu koja će u svoju flotu automobila uvrstiti i vozila sa nultom emisijom”, rekao je direktor portugalske policije, Paul Gomes Valente.

Nissan Leaf za kretanje koristi isključivo električnu energiju. Prema fabričkim podacima automobil može da razvije 107 ks, a sa jednim punjenjem baterije moguće je preći do 160 km.

Za Nissan je ovo još jedan od načina na koji će promovisati svoj električni model nakon što je početkom 2012. godine u saradnji sa vlastima grada Njujorka ponudio besplatno šest primeraka modela Leaf koji će se koristiti kao taksi vozila u tom gradu.

Više fotografija možete pogledati u našoj Galeriji.

Pročitajte više o Nissanu Leaf.

Pročitajte o rekordu Nissana Leaf u vožnji unazad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: