Nissan 370Z s Mercedesovim motorima

Izvor: B92, 05.Jun.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissan 370Z s Mercedesovim motorima

Ako je verovati britanskom Autocaru, Nissan zbog sve rigoroznijih ekoloških propisa planira da radikalno izmeni koncept svog sportskog dvoseda – modela 370Z u predstojećoj generaciji.



Renault-Nissan nedavno je sklopio partnerstvo s Daimlerom. Dinamični trio zajedno će raditi na gradskom automobilu za koji bi francusko-japanska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << alijansa trebalo da razvije trocilindrične i četvorocilindrične motore i odgovarajuću elektroniku. Zauzvrat, nagađaju Britanci, Renault-Nissan bi trebalo da dobije pristup Mercedesovim benzincima i dizelašima, pa čak i hibridnoj tehnologiji.

Jedan od automobila koji bi mogao da profitira od ovog partnerstva je novi Nissanov 370Z kog bi navodno trebalo da pogoni 3,5-litarski hibridni benzinac V6 iz Mercedesa S400.

Japanski dvosed, tvrdi Autocar, mogao bi da dobije i novi dizel V6 iz modela E350 ili čak novi 2,2-litarski turbodizelski četvorocilindrični motor uparen s elektromotrom od 15 kW koji zajedno razvijaju 224 KS i 580 Nm obrtnog momenta.

U E-klasi Bluetec Hybrid ovaj sklop troši 4,1 litar goriva na sto kilometara i emituje 109 grama CO2 po kilometru.

Iako sve to zvuči moguće u svetlu aktuelne krize koja drma automobilsku industriju, ipak je malo verovatno. Za očekivati je da će se Nissan, umesto preuzimanja Mercedesovih rešenja, prikloniti trendu smanjivanja zapremine motora i nadoknađivanja snage dodatkom efektnijih turbopunjača.

Izvor - T-Portal

Nissan 4X4: Navara i Pathfinder

Pročitajte više o novoj Nissan Micri
Pogledaj vesti o: Nissan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi Nissan Z sa Mercedesovim motorima?

Izvor: AutoBlog, 06.Jun.2010, 16:24

Ako je verovati glasinama, Nissan priprema radikalne promene za popularni "Z" čiju bi narednu generaciju trebalo da pokreću Mercedesovi motori.Iako ova informacija koju objavljuje britanski Autocar možda deluje neverovatno, ovakav ishod je posledica sve strožih propisa o izduvnim gasovima, ali i nedavno...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.