Izvor: eKlinika.rs, 13.Maj.2024, 23:06

Obeležen Dan medicinskih sestara na VMA

Načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević zahvalio se na prisustvu obeležavanju rada i radnih uspeha medicinskih sestara VMA – tihih, skromnih, skrivenih heroja među nama. Naglasio je i da danas slavimo profesiju čiji se visoki standardi u pružanju nege, nade i utehe očekuju i podrazumevaju.
Citirajući reči medicinske sestre Virdžinije Henderson, savremene Florens Najtingejl, koja podseća da je poziv medicinske sestre jedinstven po pružanju pomoći svakom pojedincu u obavljanju onih aktivnosti koje samostalno u određenom trenutku ne može, da u isto vreme doprinosi i poboljšanju zdravlja i oporavku svakog pacijenta, pružajući mu psihološku, duhovnu i društvenu podršku, pukovnik prof. dr Vukosavljević...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.