Automobili

Subota, 05.06.2010.

16:26

Nissan 370Z s Mercedesovim motorima

Ako je verovati britanskom Autocaru, Nissan zbog sve rigoroznijih ekoloških propisa planira da radikalno izmeni koncept svog sportskog dvoseda – modela 370Z u predstojećoj generaciji.

Izvor: B92

Default images

Renault-Nissan nedavno je sklopio partnerstvo s Daimlerom. Dinamični trio zajedno će raditi na gradskom automobilu za koji bi francusko-japanska alijansa trebalo da razvije trocilindrične i četvorocilindrične motore i odgovarajuću elektroniku. Zauzvrat, nagađaju Britanci, Renault-Nissan bi trebalo da dobije pristup Mercedesovim benzincima i dizelašima, pa čak i hibridnoj tehnologiji.

Jedan od automobila koji bi mogao da profitira od ovog partnerstva je novi Nissanov 370Z kog bi navodno trebalo da pogoni 3,5-litarski hibridni benzinac V6 iz Mercedesa S400.

Japanski dvosed, tvrdi Autocar, mogao bi da dobije i novi dizel V6 iz modela E350 ili čak novi 2,2-litarski turbodizelski četvorocilindrični motor uparen s elektromotrom od 15 kW koji zajedno razvijaju 224 KS i 580 Nm obrtnog momenta.

U E-klasi Bluetec Hybrid ovaj sklop troši 4,1 litar goriva na sto kilometara i emituje 109 grama CO2 po kilometru.

Iako sve to zvuči moguće u svetlu aktuelne krize koja drma automobilsku industriju, ipak je malo verovatno. Za očekivati je da će se Nissan, umesto preuzimanja Mercedesovih rešenja, prikloniti trendu smanjivanja zapremine motora i nadoknađivanja snage dodatkom efektnijih turbopunjača.

Izvor - T-Portal

Nissan 4X4: Navara i Pathfinder

Pročitajte više o novoj Nissan Micri

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

1 d

Podeli: