Google odustaje od projekta automobila bez vozača?

Izvor: B92, 14.Dec.2016, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google odustaje od projekta "automobila bez vozača"?

Američki IT gigant menja dosadašnje planove razvoja samovozećeg automobila.

Umesto sopstvenog "automobila bez vozača", kojim bi u potpunosti upravljao kompjuter i koji čak ne bi imao ni volan, kao ni i druge upravljačke komande, Google će se fokusirati na partnerstvo sa drugim automobilskim kompanijama sa kojima će sarađivati na polju softverskih rešenja za tehnologiju auto-pilota, piše sajt Informejšn.

Uprkos ovoj promeni u planovima za razvoj autonomnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozila, Google će nastaviti testiranja postojećih prototipova na javnim saobraćajnicama, koji su do sada zajedno prešli preko 3,2 miliona km. Osim toga, Google je najavio da će projekat samovozećeg automobila nastaviti pod okriljem novoosnovane kompanije Waymo.

Waymo će biti zadužen za razvoj tehnologije auto-pilota, a svoju delatnost proširiće i na druge sfere, kao što su servisi za iznajmljivanje i deljenje putničkih automobila, logistika, i transport robe i ljudi.

"Mi smo kompanija koja se bavi razvojem tehnologija za samovozeće automobile, a nikada nismo bili proizvođač automobila, iako je u javnosti postojala pogrešna percepcija i zabuna oko toga", izjavio je izvršni direktor novoosnovane kompanije Waymo, Džon Krafcik.

On je dodao da njihov posao nije da proizvode bolje automobile, već da naprave bolje vozače.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Google odustaje od razvoja vlastitog samoupravljajućeg automobila!

Izvor: Telegraf.rs, 14.Dec.2016

Google, odnosno kompanija Alphabet, odlučio je da odustane od odluke da samostalno razvija samoupravljajući automobil...To ne znači da će IT gigant u potpunosti napustiti razvoj ove tehnologije, nego da će početi da sarađuje sa kompanijama iz automobilske industrije...Google je već našao partnera...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.