UEFA potvrdila: Bez kosovskih klubova

Izvor: Radio 021, 09.Jun.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA potvrdila: Bez kosovskih klubova

Fudbalski klubovi sa Kosova moraće da sačekaju najmanje godinu dana na debi u evropskim takmičenjima, pošto nisu na vreme uspeli da ispune kriterijume Evropske fudbalske unije (UEFA), saopšteno je danas.

Fudbalski savez Kosova je prošlog meseca postao 55. članica UEFA. To je kosovskim klubovima, šampionu i osvajaču Kupa, omogućilo učešće u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evropa, pod uslovom da ispune uslove licenciranja i pravila finansijskog fer-pleja koje UEFA propisuje.

Kako je navela UEFA, šampion Kosova Feronikeli iz Glogovca i osvajač Kupa Priština "ne ispunjavaju u potpunosti kriterijume za licenciranje pa nemaju pravo da uđu u UEFA takmičenja u sezoni 2016-2017".

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.