Švajcarski savez: Ne očekujemo postupak FIFA

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jun.2018, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarski savez: Ne očekujemo postupak FIFA

Delegat Fudbalskog saveza Švajcarske Klaudio Sulser je rekao na pres-konferenciji da se radilo o "spontanoj reakciji" Džake i Šaćirija, a "ne o političkoj poruci".

Fudbalski savez Švajcarske (SFV), uz napomenu da se ne očekuje reakcija FIFA, stao je u zaštitu Granita Džake i Đerdana Šaćirija, svojih reprezentativaca kosovsko-albanskog porekla, koji su na utakmici protiv Srbije slavili golove "albanskim orlom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uz napomenu da ne očekuju da FIFA na to reaguje.

- O tome sam razgovarao sa Đerdanom i Granitom. Želim da to produbim, ali nakon nekog vremena - kazao je Sulser.

SFV ne očekuje nikakve sankcije protiv Džake i Šaćirija.

- Ne mogu zamisliti da će biti kažnjeni zabranom - rekao je generalni sekretar SFV Aleks Mišer.

I Sulser je dodao da je uveren da FIFA neće pokrenuti nikakav postupak protiv dvojice švajcarskih reprezentativaca, dodajući da se svetska kuća fudbala nije javila SFV-u.

- Nisam siguran da će FIFA uopšte reagovati, sve zavisi kako se proceni u disciplinskoj komisiji. To nije bila politička poruka, već spontana reakcija igrača, i zato ne vidim što bi FIFA uopšte pokretala slučaj - objasnio je on.

Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način".

Rukovodioci SFV istakli su da ne žele da zabrane diskusiju na ovu temu, ali da imaju razloga za radovanje, pa da se tome treba posvetiti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA na ispitu! Ako bude poštovala sopstvene propise, Džaku i Šaćirija čeka oštra kazna!?

Izvor: Sportske.net, 23.Jun.2018

Ili će naći načina da im se progleda kroz prste?..Širom sveta se od sinoć polemiše i o nedosuđenom jedanaestercu za Srbiju, ali i o skandaloznim postupcima Granita Džake i Đerdana Šaćirija tokom proslave svojih golova u duelu sa Srbijom...Znate već, tokom dana Fudbalski savez Srbije je uputio...

Nastavak na Sportske.net...

Švajcarci ne očekuju da FIFA reaguje zbog "albanskog orla"

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2018

Fudbalski savez Švajcarske (SFV) stao je u zaštitu svojih reprezentativaca kosovsko-albanskog porijekla, koji su tokom utakmice protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu, slavili golove "albanskim orlom", uz napomenu da ne očekuju da FIFA na to reaguje...Delegat SFV Klaudio Sulser rekao je, na konferenciji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Reagovao FS Švajcarske, znate li kako su nazvali postupke Džake i Šaćirija?!

Izvor: Sportske.net, 23.Jun.2018

I ne mogu ni da zamisle da će biti kažnjeni....I dok svi iščekuju reakciju disciplinskih organa FIFA posle skandaloznog slavlja Džake i Šaćirija na terenu stadiona u Kalinjingradu u utakmici protiv Srbije, oni na čiju adresu eventualna kazna treba da stigne, deluju kao da uopšte niosu zabrinuti,...

Nastavak na Sportske.net...

FS Švajcarske: Ne očekujemo kaznu za Džaku i Šaćirija

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jun.2018, 10:49

Fudbalski savez Švajcarske (SFV) ne očekuje kaznu za reprezentativce albanskog porekla Granita Džaku i Đerdana Šaćirija zbog njihove provokacije prilikom proslave golova protiv Srbije...Džaka i Šaćiri su golove proslavili "sklapanjem ruku u obliku orla što je aluzija na tzv. Veliku Albaniju"...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.