FIFA na ispitu! Ako bude poštovala sopstvene propise, Džaku i Šaćirija čeka oštra kazna!?

Izvor: Sportske.net, 23.Jun.2018, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA na ispitu! Ako bude poštovala sopstvene propise, Džaku i Šaćirija čeka oštra kazna!?

Ili će naći načina da im se progleda kroz prste?

Širom sveta se od sinoć polemiše i o nedosuđenom jedanaestercu za Srbiju, ali i o skandaloznim postupcima Granita Džake i Đerdana Šaćirija tokom proslave svojih golova u duelu sa Srbijom.

Znate već, tokom dana Fudbalski savez Srbije je uputio žalbu FIFA i na suđenje i na ponašanje pomenute dvojice reprezentativaca Švajcarske, a dok čekamo epilog, sve veći broj medija u svetu podseća i na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << propise FIFA koji nedvosmisleno definišu posledice postupaka Džake i Šaćirija.

Poseban akcenat stavlja se na član 54 Disciplinskog pravilnika FIFA, u kojem se navodi:

''Svako ko provocira širu javnost tokom meča, biće kažnjen suspenzijom od dve utakmice i novčano u iznosu od pet hiljada švajcarskih franaka''.

Ukoliko bi se ovaj član primenio, Džaka i Šaćiri ne bi mogli da igraju za Švajcarsku protiv Kostarike, čime bi se i šanse Srbije indirektno povećale po piranju plasmana u osminu finala.

Jer, ako bi Kostarika savladala Švajcarsku sa dva gola razlike, Srbiji bi bio dovoljan i remi protiv Brazila.

Za sada, čekamo reakciju FIFA...

Screenshot: fifa.com
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.