Suspendovan predsednik Vigana zbog uvredljivog govora protiv Jevreja i Kineza

Izvor: Blic, 01.Jan.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovan predsednik Vigana zbog uvredljivog govora protiv Jevreja i Kineza

Fudbalski savez Engleske suspendovao je predsednika Vigana Dejva Vilana iz svih fudbalskih aktivnosti na šest nedelja zbog uvredljivih govora protiv Jevreja i Kineza.

Ovaj 78-godišnji funkcioner Vigana prihvatio je opužbe FA i sada ima sedam dana da se žali na ovu odluku. Ako Vilan odmah prihvati supsenziju FA, ona će istog trenutka stupiti na snagu, a on će morati da plati i 50.000 evra.

Vilan je u jednom novinskom intervjuu branio svoju odluku da za novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trenera ovog drugoligaša postavi kontraverznog Malkoma Mekeja. Mekej je u novembru preuzeo Vigan. On i dalje pod istragom FA zbog rasističkih i antisemitskih poruka i uvredljivih izjava na račun Jevereja, zbog čega su se mnogi protivili kada je izabran za trenera engleskog drugoligaša.

Predsednik Vigana pokušao je da odbrani trenera rekavši da Mekej nije mislio ništa loše i da "misli da Jevreji jure novac više nego bilo ko drugi". Vilan se potom izvinio zbog te izjave, ali je FA ipak odlučila da ga suspenduje.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.