Još jedna gradska imovina Prokuplja ide na doboš

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jun.2024, 08:53

Još jedna gradska imovina Prokuplja ide na doboš

Tačno godinu dana kako je “Mala pijaca” u glavnoj Ulici Ratka Pavlovića Ćićka kod Tehničke škole izmeštena na novu Zelenu pijacu kod Poljoprivredne škole, taj prostor je gradska vlast u Prokuplju sada odlučila da proda. Na Skupštini koja je zakazana za danas u 10 sati odbornici će glasati da se 13,98 ari sa objektom od 71 kvadrat proda za 4.099.036 dinara, što je 35.000 evra.

Na današnjoj Skupštini formiraće se i tročlana komisija koja će sprovesti postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << otuđenja nepokretnosti putem prikupljanja pisanih ponuda.

Inače, prethodnih nekoliko dana radnici Gradskog Vodovoda su užurbano čitav prostor koji se sada prodaje čistili i uklanjali zaostale tezge i ogradu i na pitanje novinara Južnih vesti šta će se raditi na tom prostoru Nevena Jović načelnica Gradske uprave u Prokuplju koja se sada predlaže i za predsednicu komisije za prodaju, rekla je da još uvek nema odluka šta će se raditi, već se prostor čisti iz estetskih razloga.Odluka o prodaji nepokretnosti koju usvaja Skupština; Foto: Lj. M.

Samo želimo da rasčistimo prostor da bi grad bio čistiji i lepši. Za sada ne znamo šta će tu biti, nema nikakve odluke o prodaji ili planovima - rekla je Nevena Jović, pre samo nekoliko dana.

Kako je u tako kratkom roku doneta odluka da se proda prestižan prostor u “Mešovitoj zoni” koji se može koristiti kao srambeno-poslovni, ostaje da se vidi na današnjoj Skupštini.

Opozicija najavljuje burnu sednicu jer smatraju da je početna vrednost nekretnine čiju je vrednost procenio Milan Gašić, licencirani procenitelj, mala i da se radi o još jednoj nameštenoj prodaji.

Podsećaju da je pre nešto više od pola godine lokal apoteke u centru grada prodat ispod cene italijanskoj firmi sa samo jednim zaposlenim, a pre dvadesetak dana isti lokal je najpre procenjen na duplo veći iznos, a prodat je 30% manje na javnoj aukciji po rešenju izvršitelja Miljana Trajkovića iz Niša, a na osnovu presude Privrednog suda u Nišu za 38.558.800 dinara, oko 6,5 miliona više od kupovne cene u septembru prošle godine, kada je plaćen 32 miliona dinara.

Pre druge prodaje i javne aukcije, ovlašćeni procenitelj iz Beograda je procenio vrednost celokupne nekretnine na 55.084.000 dinara ili 470.000 evra.

Osim ove, na današnjoj sednici Skupštine, većina koju predvodi SNS sa socijalistima i Zavetnicima prodaje još dve nepokretnosti, a pred odbornicima će se naći i razmatranje i usvajanje plana i programa rada javnih ustanova i institucija u gradu, predlog o raspuštanju Saveta mesnih zajednica.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Skupština Prokuplja donela odluku o prodaji gradske imovine

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jun.2024

Vladajuća većina koju predvodi Srpska napredna stranka sa SPS-om i Zavetnicima većinom glasova na današnjoj Skupštini usvojila je predlog o prodaji prostora u širem centru Prokuplja na kome je do pre godinu dana decenijama bila smeštena pijaca. Opozicija je bila protiv te odluke, a jedna od primedbi...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.