Prskanje protiv komaraca u Nišu planirano za četvrtak i petak

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jun.2024, 08:53

Prskanje protiv komaraca u Nišu planirano za četvrtak i petak

Preduzeća Sanit MBM i Ekos DDD će u četvtrtak, 20. juna i petak 21. juna vršiti prvi tretman suzbijanja larvi komaraca duž rečnih tokova i zabarenih površina na teritoriji grada Niša koji predstavljaju staništa komaraca. Prvoga dana su u planu Niška Banja, Medijana i Crveni Krst, a drugog Pantelej i Palilula. Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti, kažu u preduzeću Sanit MBM.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
U četvrtak, 20. juna planirano je prskanje u Niškoj Banji na priobaljima reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničie, Kutinske (Od Lazarevog sela do uliva u reku Nišavu) i Nišave (leva strana od konjičkog kluba Čegar do vikend-naselja Ostrovica i od konjičkog kluba do naselja Brzi Brod), kao i kod tople bare i starog korita Nišave ("mrtvaja").

Na teritoriji Medijana: priobalja Gabrovačke reke (od pruge Niš - Sofija do uliva u Nišavu) i Suvodolskog potoka (od pruge Niš - Sofija do uliva u Nišavu) i bara u starom koritu Nišave kod Brzog Broda - kažu.

U Crvenom Krstu u planu je prskanje priobalja Toponičke i Rujničke reke (od Bulevara 12. februar do uliva u Nišavu), Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave (desna obala od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu) i priobalja Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz Donje Trnave.

Dan kasnije, planirano je prskanje u Panteleju - priobalja Malčanske, Brenične, Matejevačke reke i Knezselskog potoka.

Na teritoriji GO Palilula: Priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge Niš - Sofija, priobalje reke Nišave (leva strana od železničkog mosta do uliva u 1. Moravu), priobalje Južne Morave od ulaska u Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom, Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac - dodaju.

Ekipe operativaca biće na terenu od 8 sati, a kažu da će "tretman biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca".

Dodaju da je preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti, a u slučaju ekstremna nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.