Putuj igumane: Dik Advokat više nije selektor Srbije, menja ga Stanković?

Izvor: Svet, 15.Nov.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putuj igumane: Dik Advokat više nije selektor Srbije, menja ga Stanković?

Fudbalski savez Srbije raskinuo je ugovor sa selektorom Dikom Advokatom. Kako B92 nezvanično saznaje, na njegovo mesto doći će Dejan Stanković.
Raskid saradnje dogovoren je posle poraza od Danske sa 3:1, posle kojeg naša reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj ima samo jedan bod.
Holandski stručnjak je posle tog meča najavio da će razmisliti o ostavci, kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << će razgovarati sa čelnicima FSS pre utakmice sa Grčkom. Reprezentacija Srbije u utorak igra prijateljski meč sa Grcima, a naredni meč u kvalifikacijama očekuje je u martu, kada gostuje Portugalu.
Iskusni stručnjak je reprezentaciju Srbije preuzeo u drugoj polovini jula i pod njegovim vođstvom “Orlovi” su zabeležili jednu pobedu, dva remija i jedan poraz, ali je jedini trijumf nad Albanijom ostvaren službenim rezultatom, nakon prekida utakmice. Advokat je debitovao remijem sa Francuskom, a potom je usledio remi sa Jermenijom, utakmica sa Albanijom i na kraju poraz od Danske na praznom stadionu Partizana.
Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković biće selektor Srbije, nezvanično saznaje B92, a reprezentaciju će na meču sa Grčkom voditi Radovan Ćurčić.
Čurćić, inače selektor mlade reprezentacije Srbije, trebalo bi da bude prelazno rešenje, a Stanković će, ukoliko dođe do dogovora, debitovati na klupi “Orlova” na meču sa Portugalom u martu.
Stanković je prvi pik Fudbalskog saveza Srbije i iako nije još doneta konačna odluka, iz opravdanih razloga, pošto kasnije tokom dana igra oprošajni meč u dresu Crvene zvezde, veruje se da je to pravo dugoročno rešenje za naš tim.
Stankoviću bi to trebalo da bude prvi posao prvog trenera u karijeri, a do sada je obavljao funkciju pomoćnika u Udinezeu.
Bivši kapiten reprezentacije Srbije u karijeri je igrao za tri kluba – Crvenu zvezdu, Lacio i Inter. Najduži period proveo je u dresu “nerazura”, čije boje je branio od 2004. do 2013. godine, a u njemu je i završio igračku karijeru prošle godine.
Stanković je za reprezentaciju odigrao 103 meča, po čemu je rekorder, i 15 puta se upisivao u strelce.
Pravi oproštaj od aktivnog igranja fudbala Stanković nije imao, ali će ga na neki način dobiti od 17 časova u dresu Crvene zvezde protiv Udinezea. Stanković će poneti kapitensku traku “crveno-belih”, a posle tog meča trebalo bi da budu jasniji njegovi planovi po pitanju reprezentacije.
Izvor: 021, B92
Foto: Tanjug
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.