Predsednik Napolija pravi novo takmičenje od 10 milijardi evra

Izvor: B92, 15.Sep.2021, 18:38

Predsednik Napolija pravi novo takmičenje od 10 milijardi evra

Aurelio de Laurentis, predsednik Napolija, rekao je da radi na novom fudbalskom projektu od 10 milijardi evra.

De Laurentis je bio protivnik Superlige Evrope, koju su hteli da naprave najbogatiji klubovi i tako zamene Ligu šampiona.

Pošto je Superliga propala, De Laurentis želi da napravi novo takmičenje koje bi podsećalo na Ligu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šampiona i propali projekat Superlige.

"Liga šampiona i Liga Evrope ne donose dovoljno prihoda klubovima da mogu da opravdaju nastupe u takmičenjima. Da biste bili konkurentni, potrebno vam je mnogo više vrhunskih igrača. To znači da morate mnogo da potrošite", rekao je De Laurentis za "Dejli mejl" i nastavio: "Klubovi moraju međusobno razgovarati kako bi stvorili moderniji i profitabilniji turnir za sve klubove. Moramo smanjiti broj utakmica smanjenjem broja liga širom Evrope. Ispitao sam projekat koji bi mogao da donese deset milijardi evra. Potrebno je imati želju i nezavisnost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PREDSEDNIK NAPOLIJA ŽELI DA OFORMI NOVU „SUPERLIGU“: „Liga šampiona i Liga Evrope ne donose dovoljno prihoda klubovima“!

Izvor: HotSport.rs, 15.Sep.2021

Gazda Napolija osmislio takmičenje vredno 10 milijardi evra Još se nisu ljudski smirile sve strasti zbog neuspelog pokušaja osnivanja Superlige, a već imamo novi predlog za revoluciju u fudbalu. Ideja je jednostavna, treba ukinuti dva najjača fudbalska takmičenja na Starom kontinentu – Ligu...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.