Početak kraja Liga kupa?!

Izvor: Sportske.net, 19.Jun.2020, 19:29

Početak kraja Liga kupa?!

Ovo takmičenje u Engleskoj bi moglo da padne u zaborav.

Engleski fudbal je prema mnogima najkvalitetniji na svetu, a za igrače koji igraju na Ostrvu je neophodno da budu pakleno dobro fizički pripremljeni.

Razlog je jasan, igra se veliki broj utakmica, jer se pored 38 kola u Premijer ligi igraju i FA kup i Liga kup, a najbolji timovi igraju i na evrosceni.

Prekid sezone zbog pandemije koronavirusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << napravio je veliki problem klubovima i takmičenjima u Engleskoj, početak naredne sezone će izvesno kasniti mesec dana, pa će naredna fudbalska sezona na Ostrvu biti gotovo haotična, sa zgusnutijim rasporedom nego ikada.

Zbog toga bi jedno takmičenje moglo da ispašta, u pitanju je Liga kup.

Naime, poznato je i da će se Liga šampiona i Liga Evrope igrati tokom gotovo celog avgusta, pa je izvesno i da će doći do posledica u daljem rasporedu, procena je da bi termini Liga kupa mogli da se preklope sa drugim takmičenjima.

Tako se razmatra mogućnost da se na jednu sezonu izuzmu najbolji engleski klubovi, tačnije klubovi koji ove sezone budu izborili mesta u LŠ i LE, pa je jasno da će kvalitet samog takmičenja dodatno opasti.

Postoji i bojazan da bi pojedini klubovi mogli da se povuku iz Liga kupa u potpunosti, takmičenja koje postoji od 1960. godine.

Ipak, svi rade na tome da do toga ne dođe, pa će naredne sezone izvesno biti promena u izgledu Karabao kupa.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.