Nema fudbala u Kubili do daljnjeg: Alžirski klub bez stadiona zbog smrti igrača

Izvor: Blic, 26.Avg.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema fudbala u Kubili do daljnjeg: Alžirski klub bez stadiona zbog smrti igrača

Alžirski fudbalski klub Kabili kažnjen je zabranom korišćenja svog stadiona dok traje istraga zbog smrti fudbalera koga je jedan navijač pogodio kamenom u glavu.

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) podržala je mere koje je Alžirska federacija sprovela protiv Kabile i zabranila tom klubu da igra na stadionu "1. novembar" u gradu Tizi Uzu, gde je u subotu nastradao Kamerunac Albert Ebose.

CAF je naglasila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je ovo "samo prva od sankcija koje čekaju Kabili".

CAF je saopštila da je dvadesetčetvorogodišnji Ebose pretrpeo tešku povredu glave i unutrašnje krvarenje pošto je pogođen "oštrim predmetom".

Ispostavilo se da je kamen bacio jedan od navijača njegovog kluba koji je u tom meču pretrpeo poraz od 2:1, a jedini gol za Kabili postigao je upravo nesrećni Ebose.

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je povodom ove nesreće na stadionu u Alžiru da je "neprihvatljivo da navijač prouzrokuje smrt igrača".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.