Bez stadiona zbog smrti igrača

Izvor: B92, 26.Avg.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez stadiona zbog smrti igrača

Alžirski fudbalski klub Kabili kažnjen je zabranom korišćenja svog stadiona dok traje istraga zbog smrti fudbalera koga je jedan navijač pogodio kamenom.

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) podržala je mere koje je Alžirska federacija sprovela protiv Kabile i zabranila tom klubu da igra na stadionu "1. novembar" u gradu Tizi Uzu, gde je u subotu nastradao Kamerunac Albert Ebose.

CAF je naglasila da je ovo "samo prva od sankcija koje čekaju Kabili". CAF >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je saopštila da je dvadesetčetvorogodišnji Ebose pretrpeo tešku povredu glave i unutrašnje krvarenje pošto je pogodjen "oštrim predmetom".

Ispostavilo se da je kamen bacio jedan od navijača njegovog kluba koji je u tom meču pretrpeo poraz od 2:1, a jedini gol za Kabili postigao je upravo nesrećni Ebose.

Predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je povodom ove nesreće na stadionu u Alžiru da je "neprihvatljivo da navijač prouzrokuje smrt igrača".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nema fudbala u Kubili do daljnjeg: Alžirski klub bez stadiona zbog smrti igrača

Izvor: Blic, 26.Avg.2014

Alžirski fudbalski klub Kabili kažnjen je zabranom korišćenja svog stadiona dok traje istraga zbog smrti fudbalera koga je jedan navijač pogodio kamenom u glavu...Afrička fudbalska konfederacija (CAF) podržala je mere koje je Alžirska federacija sprovela protiv Kabile i zabranila tom klubu da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.