Norveški javni servis: Norveška će danas saopštiti da priznaje palestinsku nezavisnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 08:32

Norveški javni servis: Norveška će danas saopštiti da priznaje palestinsku nezavisnost

Vlada Norveške će danas saopštiti da ta nordijska zemlja priznaje nezavisnu palestinsku državu, preneli su danas norveški javni servis NRK i dnevni list Aftenposten, pozivajući se na neimenovane izvore.
Norveško Ministarstvo spoljnih poslova nije odmah odgovorilo na zahtev za komentar, preneo je Rojters.
Vlada Irske će takođe danas saopštiti priznanje palestinske države, rekao je sinoć izvor koji je upoznat sa temom, podseća britanska agencija.
Članice Evropske unije, Irska, Španija, Slovenija i Malta su u poslednjih nekoliko nedelja naznačile da planiraju priznanje, argumentujući da je dvodržavno rešenje ključno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NRK: Norveška će danas saopštiti da priznaje palestinsku nezavisnost

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2024

Vlada Norveške će danas saopštiti da ta nordijska zemlja priznaje nezavisnu palestinsku državu, prenijeli su danas norveški javni servis NRK i dnevni list Aftenposten, pozivajući se na neimenovane izvore.

Nastavak na Nezavisne Novine...

POTVRĐENO Norveška će priznati palestinsku državu, ODMAH REAGOVAO IZRAEL

Izvor: Blic, 22.Maj.2024

Vlade Irske i Norveške objaviće danas svoju odluku o priznanju palestinske države, pišu mediji u tim zemljama. Dablin je prošle nedelje nagovestio da će "sigurno" priznati palestinsku državu pre kraja maja, a Oslo je nagovestio sličnu inicijativu tokom proleća.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.