NAJAVA DANA (sreda, 7. oktobar): Orlići pred lakim, a Metalac i Mega pred teškim zadatkom

Izvor: MozzartSport.com, 07.Okt.2015, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (sreda, 7. oktobar): Orlići pred lakim, a Metalac i Mega pred teškim zadatkom

Pročitajte koji nas to interesantni događaji čekaju danas...

1822: ANTVERPEN – VIRTON, 20.30

(Fudbal, Belgija 2)


Antverpen igra trenutno najbolji fudbal među niželigašima. U sedam utakmica ima pet pobeda i dva remija, uz daleko najbolju gol razliku (14-2).Virton je posle crne serije i šest utakmica bez pobede uspeo da slavi na svom terenu i podigne moral. Ali činjenica je da u gostima ide jako teško, s obzirom na tek jednu pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (protiv fenjeraša), remi i dva ubedljiva poraza. Antverpen je, s druge strane, vezao pet pobeda kod kuće u svim takmičenjima ove sezone i ima gol razliku 12-2.

1741: NJUJORK – MONTREAL, 01.30

(Fudbal, MLS)


Njujork je počeo da gubi konce, pa u poslednje vreme igra valovito – pobeda, pa poraz i tako u krug (poslednje je ubelež trijumf od 2:1 nad Kolumbusom). Montreal je uspeo da podigne formu sa tri vezane pobede, ali je poraz od Orlanda na gostujućem terenu malo poremetio planove. Njujork je obično siguran na svom terenu protiv Montreala, ali je gost iz Kanade poslednji put uspeo da remizira (1:1).

4832: KOBE – KAŠIMA, 12:00

(Fudbal, Japan 1)


Kobe je ušao u užasno lošu seriju rezultata, s obzirom na četiri vezana poraza u Džej ligi, te samo jednog postignutog i devet primljenih pogodaka (svaki put je bilo dva do tri gola po meču). Interesantno poslednji poraz Kobe je doživeo upravo od današnjeg protivnika u kupu, Kašime, na istom mestu, kada je rezultat bio 0:2. Kobe za pobedu nad Kašimom na svom terenu ne zna još od 2009. godine, a od tada rival ima tri pobede i dva remija. Kašima je neugodan gost, pošto je u poslednjih šest mečeva pet puta slavila, a u pola mečeva bilo je preko tri pogotka.

6031: SRBIJA M21 – ANDORA M21, 18.00

(Fudbal, Kvalifikacije za EP M21)


Orlići su dobro otvorili kvalifikacije, ubedjivim trijumfom protiv Litvanije (5:0), a sada je na red stigla Andora, koja je već uspela da odigra četiri utakmice u grupi, uz učinak od tri poraza i pobede, uz gol razliku 1-7. Ne pamti Andora kada je poslednji put pobedila nekog osim Litvanije u junu, a u tom meču ova reprezentacija postigla je prvi gol posle dve godine posta i osam vezanih poraza – mahom sa preko tri gola razlike.

7013: METALAC V. – IGOKEA, 17.00

(Košarka, Jadranska liga)


Posle trilera u Valjevu u kojem je Metalac savladao Partizan, tim Vladimira Đokića doživeo je pravi debakl protiv MZT-a. Sada na noge dolazi Igokea, a poznato je da je dvorana u Valjevu za mnoge neosvojiva tvrđava. Metalac je, doduše, slavio u oba prošlosezonska duela protiv Igokee, a u oba meča viđen je gotovo identičan broj poena – 149 kraj Kolubare (81:68) i 147 u Laktašima (75:72).

7014: OLIMPIJA LJ. – SUTJESKA, 19.00

(Košarka, Jadranska liga)


Zbog specifične situacije u Olimpiji, Zmajčeki su morali da plate kotizaciju od 150.000 evra kako bi se našli u novoj sezoni Jadranske lige i za sada igraju solidno. To se odnosi posebno na igre kod kuće, jer tradicija kaže da od kraja januara do sada Olimpija je izgubila tek četiri meča na svom parketu, a u novoj sezoni već je ubedljivo savladan MZT. Novajlija u ligi trenutno nema pobedu, ali je pošteno namučio i Tajfun i Cedevitu, koja je doduše kasnije ubedljivo slavila. Očekujte meč sa visokim brojem poena, čak i preko granice (147,5).

7015: BUDUĆNOST – MEGA LEKS, 21.00

(Košarka, Jadranska liga)


Budućnost je na svom terenu, kada je prvi deo sezone u pitanju, jako sigurna – to je dokazala i protiv Krke, koju je počistila brzo i efikasno, uz odlične igre braće Šehović i Tadije Dragićevića. Mega do sada nije slavila u glavnom gradu Crne Gore, ali je u oba pređašnja okršaja dobrano namučila protivnika i samo je doza iskustva falila za brejkove – uz rezultate 83:76 i 88:80, u korist Đetića. Mega je i u prva dva kola nove sezone potrošila Zvezdu i naterala je da izvuče ono najbolje kako bi ubeležila pobedu, dok je neuigrani Partizan bio lak plen. U oba ta meča viđeno je preko 145 poena.

7054: ANADOLU EFES – KARŠIJAKA, 18.30

(košarka, Superkup Turske)


Karšijaka je prošle sezone bila poznata kao „ubica velikana“, ali pitanje je šta očekivati od ekipe Ufuka Saridže u novoj sezoni, s obzirom na ogromne promene u igračkom kadru. Efes je značajno pojačao ekipu ovog leta, rešio se prekobrojnih i na papiru je apsolutni favorit. Nema ni Karšijaka naivan sastav, a posle svega viđenog tokom priprema jasno je da će i jednom i drugom sastavu biti potrebno vreme za uigravanje. Efes ima tri pobede, a Karšijaka tri poraza iz pet pripremnih mečeva. Raniji dueli dva tima uvek su donosili visok broj koševa, a granica danas je 152,5.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.