Kraljevi tržišta - Znate li koliko je Monako zaradio samo ovog leta?!

Izvor: Sportske.net, 24.Jul.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevi tržišta - Znate li koliko je Monako zaradio samo ovog leta?!

Mnogi klubovi bi mogli da uče od ''Kneževa''.

Fudbalski klub Monako je apsolutni kralj tržišta u ovom prelaznom roku.

Gde su stali na kraju sezone, posle osvojene titule u Ligi 1 i polufinala Lige šampiona, tu nastavljaju i na fudbalskoj pijaci.

Monako je danas i zvanično prodao Bendžamina Mendija u Mančester siti za rekordnih 57 miliona evra, i on je sada najplaćeniji defanzivac u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << istoriji fudbala.

Sjajni levi bek je sedmi igrač koji je ovog leta napustio Monako, koji je do sada inkasirao blizu 170 miliona evra!

Pored pomenutog Mendija, koji je prodat za 58 miliona evra, takođe u Mančester siti je pre mesec dana otišao Bernardo Silva za 50 miliona.

Treća najveća prodaja ovog leta je transfer Bakajoka u Čelsi za 40 miliona, a pored toga otišli su još Veleri Žermain u Marsej za 8 miliona, Abdu Dialo u Majnc za pet, dok su Nabil Dirar i Korentin Žean prodati za po 3,5 miliona u Fenerbahče i Tuluz.

Kada se na sve to doda da je Monako za tri velija pojačanja - Jurija Tilemansa (Anderleht), Terensa Kongoloa (Fejenord), Suailja Meitea (Varegem) i Đordija Mbule (Barselona) platio tek oko 45 miliona evra, jasno je zašto su ''Kneževi'' kraljevi tržišta.

Monakova prodaja ovog leta:

Bendžamin Mendi (Mančester siti) - 58 miliona evra

Bernardo Silva (Mančester siti) - 50 miliona

Tjemue Bakajoko (Čelsi) - 40 miliona

Valeri Žermain (Olimpik Marsej) - 8 miliona

Nabil Dirar (Fenerbahče) - 3,5 miliona

Korentin Žean (Tuluz) - 3,5 miliona




Ko bi još mogao da ode?!


Međutim, ni to nije sve, jer bi Monako do kraja prelaznog roka mogao da zaradi makar još toliko.

Pre svih, ogroman novac bi mogao da donese Kilijan Mbape, za koga Monako traži 130 miliona evra, a potom i Fabinjo, Lemar, Sidibe...
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.