Kao i decenijama unazad: Šiptari su tukli mog sina letvom

Izvor: KMnovine.com, 25.Okt.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao i decenijama unazad: Šiptari su tukli mog sina letvom

Srpski mladić V. Petrović (17), koji je povređen improvizovanim buzdovanom u subotu veče kada je grupa Albanaca napala srpske dečake u selu Gornje Kusce nadomak Gnjilana, nakon ukazane lekarske pomoći u bolnici u Kosovskoj Mitrovici pušten je kući.



"U pitanju je kontuzna povreda ušne školjke i povreda oka. Hirurški je obrađen. Mladić je kratkotrajno izgubio svest, pregledan je i pušten na kućno lečenje odnosno na ambulantski tretman >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << ", rekao je u telefonskoj izjavi Tanjugu Ivanović.

Otac povređenog mladića Zoran Petrović izjavio je Tanjugu da je njegov sin igrao fudbal sa ostalom srpskom decom i da se incident dogodio pri njihovom povratku kući.

"Dečko je bio na fudbalu sa društvom, kada su se vraćali kući grupa Albanaca je nasrnula na srpsku decu. Izbila je tuča, bilo je povređenih. Moj sin je udaran sa letvom, ima konce na slepočnici, na uvu. Ostala deca nisu mnogo povređena", rekao je Petrović.

Petrović je naglasio da je ovaj incident uznemirio ne samo njegovu porodicu nego sve Srbe u Kosovskom pomoravlju.
"Ovo je bio pravi šok za sve nas, ne samo za mene i moju porodicu, ovo je uznemirilo sve Srbe u Kosovskom pomoravlju", rekao je Petrović za Tanjug.

Jedan maloletni Albanac (17) uhapšen je sinoć zbog incidenta u kojem je jedan srpski dečak povređen izjavio je večeras regionalni portparol tzv. kosovske policije Ismet Hašani.

Hašani je u izjavi Tanjugu naveo da se za ostalim učesnicima incidenta "intezivno traga" i da je regionalna istražna jedinica Kosovske policije obavila uviđaj i započela istragu.

"U sukobu između dve grupe mladih jedno lice je povređeno, ne znamo tačan motiv sukoba i istraga bi trebalo da pokaže šta se zapravo dogodilo", rekao je Hašani.

U selu Gornje Kusce nadomak Gnjilana na Kosovu i Metohiji improvizovanim buzdovanom (drvetom na čijem kraju se nalazio ekser) povređen je jedan dečak srpske nacionalnosti kada je došlo do sukoba između dve grupe mladih Srba i Albanaca, rekao je Hašani.


Izvor: Agencije    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora

Pogledaj vesti o: Fudbal,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Na srpske dečake letvama sa ekserima!

Izvor: Večernje novosti, 26.Okt.2015, 00:14

MOG sina Velibora (17) i njegov druga Aleksandra (16) pretukli su Albanci kada su ovi pokušali da odbrane mlađe drugove od napada tročlane grupe albanskih mladića. Tuča se dogodila na seoskom putu, a Velibor i Aleksandar su se tu slučajno našli. Prethodno ovi Albanci su druge dečake maltretirali...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.