Izvor: RTS, 21.Sep.2022, 20:21

Jarmolenko: Rusija je zemlja terorista i ubica

Kapiten fudbalske reprezentacije Ukrajine Andrij Jarmolenko rekao je uoči duela između Škotske i Ukrajine u Ligi naciji da je "Rusija zemlja terorista i ubica ukrajinske dece".
Jarmolenko je podržao odluku Evropske fudbalske unije (UEFA) da izbaci Rusiju iz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Moje razmišljanje je prilično >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jednostavno. Ruski fudbal, ruski sport treba da bude izolovan. To je zemlja terorista, zemlja koja ubija Ukrajince, našu decu. Ne može sport da bude izdvojen iz cele priče. Svi igrači Ukrajine žele da Rusija bude kažnjena na svim nivoima", rekao je Jarmolenko, prenosi Jurousport.
Ukrajinski krilni napadač nastupa za Al Ain iz Abu Dabija, a za nacionalni tim odigrao je 109 utakmica i postigao 45 golova.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.