Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infantino traži od evropskih federacija da daju novac siromašnijim savezima

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino pozvao je danas vodeće evropske fudbalske federacije da daju novac siromašnijim savezima u svetu iz svojih fondova koji su uvećani doprinosima iz Fife.

 "Ako vam ne treba novac, dajte drugim federacijama širom sveta", rekao je Infantino u obraćanju na 40. kongresu Uefe u Budimpešti. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Prema Infantinovom glavnom predizbornom obećanju, sve članice Fife trebalo bi da dobiju uvećana novčana sredstva. Infantino je u februaru izabran za novog predsednika Fife, a u predizbornoj kampanji obećao je da će svaka članica svetske kuće fudbala na četiri godine dobijati po pet miliona evra. Do sada su članice Fife dobijale 2,05 miliona dolara u svakom četvorogodišnjem ciklusu.

"Sa vrlo malo, mi možemo da postignemo mnogo", rekao je bivši generalni sekretar Uefe.

"Vi u Evropi, zajedno ćemo pokazati da možemo da promenimo stvari", dodao je Infantino. Između ostalih tačaka, na dnevnom redu kongresa biće i kandidatura Fudbalskog saveza Kosova za prijem u Uefu.

Statut Uefa predviđa da samo članica Ujedinjenih nacija može da postanei njena članica, ali do sada je Kosovo primljeno u brojne međunarodne sportske organizacije, među kojima i u Međunarodni olimpijski komitet.

Uefa održava kongres bez svog predsednika, pošto je Mišel Platini suspendovan na šest godina zbog finansijskih malverzacija. Platini i bivši predsednik Fife Sep Blater suspendovani su zbog "nelojalne isplate" jer je Švajcarac 2011. godine isplatio dva miliona dolara bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove koje je u ranijem periodu obavljao za Fifu. Infantino je rekao da mu je bila "čast" da radi s Platinijem.

Platini se žalio na suspenziju, a Uefa će 18. maja u Bazelu održati hitan sastanak Izvršnog komiteta, posle odluke Suda za sportsku arbitražu o Platinijevoj suspenziji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Infantino: Bogati da daju siromašnima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2016

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino pozvao je danas vodeće evropske fudbalske federacije da daju novac siromašnijim savezima u svetu iz svojih fondova koji su uvećani doprinosima iz Fife..."Ako vam ne treba novac, dajte drugim federacijama širom sveta", rekao je Infantino...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.