Izvor: JUGpress.com, 22.Maj.2024, 17:28

Arhiv javnih skupova-U Užicu najmasovniji protesti posle 5. oktobra

Užice
Arhiv javnih skupova skreće pažnju na proteste u užičkom kraju zbog alarmantne situacije izazvane dugotrajnim požarom na deponiji Duboko.
Najmasovniji od ovih protesta održan je 14. maja u Užicu, kada se ispred Gradske kuće okupilo oko 1.200 ljudi. Podsećamo da je to odziv koji bi, srazmerno broju stanovnika, odgovarao skupu od oko 30.000 ljudi u Beogradu.
Nedelju dana kasnije, istim povodom i na istom mestu, u Užicu je protestovalo blizu 1.000 građana (kao 25.000 u Beogradu), a u protestnoj povorci je učestvovalo nešto preko 850.
Između ova dva masovna gradska protesta, u obližnjem Lunovom selu, koje je najviše pogođeno efektima požara na deponiji, održan je i veoma posećen...

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.