Fudbal u Srbiji nema smisla, nikad više sudija od zadatka!

Izvor: Sportske.net, 16.Jun.2020, 10:13

"Fudbal u Srbiji nema smisla, nikad više sudija od zadatka!"

Prethodne sve sezone se posebno favorizovao jedan klub, tvrdi Raka Đurović.

Zanimljiva statistika CIES u vezi dosuđenih penala u poslednje tri godine u Evropi izazvala je veliku reakciju u Srbiji.

Ekspert za suđenje Raka Đurović je u intervjuu za Novosti istakao da broj kaznenih udaraca u Superligi Srbije nije naročito pozitivna stvar za ligu.

"Na prvi pogled, to pokazuje da se u Srbiji igra najbolji i najofanzivniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << fudbal. Za nas koji ozbiljnije gledamo i pratimo naš fudbal, to pokazuje koliko mi klizimo nizbrdo što se tiče statusa, jer se do te mere favorizuju neki klubovi, da to nema smisla. Zato ne vidim ništa dobro u ovoj statistici, bojim se da fudbal nema smisla da se igra na ovakav način", smatra Đurović.

Potom je naveo konkretan primer Radničkog iz Niša koji je, tvrdi on, bio favorizovan od strane sudije u prethodne dve godine.

"Radnički je prethodne dve sezone bio favorizovan do te mere da je bilo skandalozno kakvih je bilo utakmica odsuđenih u njegovu korist. Ove godine se to nije desilo, nije bio u milosti.

Svedoci smo šta se dešavalo na terenima Superlige, da se ljudi iščuđavaju. Bude, naravno, i previda i u najjačim ligama, međutim, tamo se igra pakleni, žestoki fudbal i ni blizu nemate simptomatične sumnjive situacije. Ova statistika pokazala je da sudije u Srbiji sude po direktivama. Bio sam član komisije i kada sam objašnjavao sudijama kako treba da se ponašaju, oni su mi odgovarali da bi to bilo pogubno za njih. Govorili su mi ako tako sudimo nema nam napretka", kazao je Raka Đurović.

"Nikad nismo imali ovoliko sudija koji sude po zadatku kao sad. Uvek su se favorizovali veliki klubovi širom Evrope, ali kod nas je skandalozno na koji način se to radi. Na našoj sudijskoj listi imate pedeset procenata arbitara koji su tu po zadatku došli, posle nekih obavljenih zasluga, koje nemaju veze sa njihovim kvalitetom. Takve forsiraju još u mlađim kategorijama, kasnije se priklanjaju onome ko ima veći uticaj. Žalosno je to što ovaj model napredovanja podržava FS Srbije", zaključio je on.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.