Zvezdi dosuđeno najviše penala u Evropi

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 12:44

Zvezdi dosuđeno najviše penala u Evropi

Prema statistici Fudbalske opservatorije CIES, Crvena zvezda izvela je najviše jedanaesteraca u poslednje tri godine u Evropi. U deset ekipa sa najviše dosuđenih penala, nalaze se i Radnički iz Niša i Partizan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Uvek zanimljivi podaci stižu iz Fudbalske opservatorije CIES, koja se bavi raznim statističkim parametrima.  

Nedavno se ova fudbalska opservatorija bavila procentom mladih igrača u sastavima timova, pa su brojke pokazale da ekipa Čukaričkog najviše misli na budućnost.
Ovoga puta CIES se bavio podatkom o broju izvedenih penala u poslednje tri godine u Evropi, a lider na toj tabeli je ekipa Crvene zvezde.
Crveno-beli su u poslednje tri godine na 102 utakmice izveli čak 44 jedanaesterca.
Zvezdi se penal svira na svaki 209 minuta, a fudbaleri srpskog šampiona imaju uspešnost od 79,5 odsto sa bele tačke.
Među deset ekipa kojima se najčešće sviraju penali nalaze se još dve ekipe: Radnički Niš i Partizan.
Radničkom je dosuđen 32, a Partizanu 31 penal u protekle tri sezone, što ih po broju jedanaesteraca svrstava na deobu drugog i trećeg mesta, ali se Radnički i Partizan nalaze na šestom i desetom mestu zbog intervala izvođenja, odnosno većeg razmaka između dosuđenih penala.
U poljskom prvenstvu je dosuđeno najviše penala, potom sledi prvenstvo Ukrajine, a na trećem mestu nalazi se Superliga Srbije.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CIES: Zvezda izvodi najviše penala u Evropi, Radnički sedmi, Partizan 10.

Izvor: B92, 15.Jun.2020

Međunarodni centar za fudbalske studije (CIES) bavio se analizom penala širom Evrope.

Nastavak na B92...

Zvezda je prvak Evrope, ali u broju dosuđenih penala

Izvor: Radio 021, 15.Jun.2020

Crvena zvezda izvela je najviše jedanaesteraca u poslednje tri godine u Evropi, pokazuje statistika Fudbalske opservatorije CIES...U deset ekipa sa najviše dosuđenih penala, nalaze se i Radnički iz Niša i Partizan, prenosi RTS...Crveno-beli su u poslednje tri godine na 102 utakmice izveli čak 44...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.