Englezi bruje o rasizmu u Sofiju! Balakov: Nisam čuo

Izvor: 011vodič.com, 15.Okt.2019, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi bruje o rasizmu u Sofiju! Balakov: Nisam čuo

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Krasimir Balakov rekao je da nije čuo uvrede na rasnoj osnovi navijača u Sofiji, tokom utakmice sa Engleskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Bugarska je u Sofiji izgubila od Engleske sa 6:0, a utakmica je u dva navrata prekinuta u prvom poluvremenu pošto su domaći navijači na rasnoj osnovi vredjali engleske fudbalere, oponašali su majmunske krike i izvodili su nacistički pozdrav.
Kvota u kladionici MaxBet >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << na pobedu Finske protiv Jermenije je 1.60. Utakmica se igra u utorak od 18 časova.
Balakov je rekao da bi mu bilo zaista žao, ako je to istina, ali da se takvi problemi do sada nisu dešavali.
Nisam čuo skandiranja. Video sam da je sudija prekinuo utakmicu, ali moram reći da se ne radi samo o ponašanju bugarskih navijača već i engleskih, koji su zviždali i vikali tokom himne Bugarske. Tokom drugog poluvremena uzvikivali su neprihvatljive parole našim navijačima – rekao je Balakov, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).
Stadion “Vasil Levski” bio je delimično zatvoren zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmica sa Kosovom i Češkom.
To (rasizam) se do sada nije dogodilo – rekao je Balakov, a prevodilac je dodao da su disciplinske mere UEFA nametnute zbog istaknute zastave organizacije koju ne zabranjuje bugarski zakon.
Imamo taj problem otkako je Engleska trebalo da dođe u Bugarsku i tri nedelje smo slušali kako ljudi pričaju o svemu osim o fudbalu. Mislim da to nije pravi način da se pripremite i igrate utakmicu. Ako se tvrdnje ispostave tačne, zaista nam je žao.
Kapiten Bugarske Ivelin Popov razgovarao je u poluvremenu sa grupom navijača, a selektor je rekao da to nije znao.
Verovatno je razgovarao pošto navijači nisu bili zadovoljni našom igrom – naveo je Balakov.
Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je da su igrači reprezentacije vređani na rasnoj osnovi u Sofiji i da je to neprihvatljivo. Engleski reprezentativci mogli su da napuste utakmicu, ali su ipak odlučili da nastave da igraju.


The post Englezi bruje o rasizmu u Sofiju! Balakov: Nisam čuo appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Balakov: Nisam čuo rasistička skandiranja

Izvor: RTS, 15.Okt.2019

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Krasimir Balakov izjavio je da nije čuo rasistička skandiranja navijača na utakmici protiv Engleske, u kvalifikacijama za EVRO 2020. . Engleska je u Sofiji odnela trijumf od 6:0,...

Nastavak na RTS...

Balakov o Engleskoj: Nisam čuo uvrede na rasnoj osnovi

Izvor: OkRadio.rs, 15.Okt.2019

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Krasimir Balakov rekao je da nije čuo uvrede na rasnoj osnovi navijača u Sofiji, tokom utakmice sa Engleskom. Bugarska je u Sofiji izgubila od Engleske sa 0:6, a meč je u dva navrata prekinut u prvom poluvremenu pošto su domaći navijači na rasnoj osnovi...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.