Balakov: Nisam čuo rasistička skandiranja

Izvor: RTS, 15.Okt.2019, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balakov: Nisam čuo rasistička skandiranja

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Krasimir Balakov izjavio je da nije čuo rasistička skandiranja navijača na utakmici protiv Engleske, u kvalifikacijama za EVRO 2020.
Engleska je u Sofiji odnela trijumf od 6:0, a utakmica je dva puta bila prekidana u prvom poluvremenu zbog rasističkog skandiranja domaćih navijača.

"Nisam čuo skandiranja. Video sam da je sudija prekinuo utakmicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali moram reći da se ne radi samo o ponašanju bugarskih navijača već i engleskih, koji su zviždali i vikali tokom himne Bugarske. Tokom drugog poluvremena uzvikivali su neprihvatljive parole našim navijačima", rekao je Balakov, a preneo Bi-Bi-Si.
Stadion "Vasil Levski" bio je delimično zatvoren zbog sličnih ispada navijača na utakmicama sa Kosovom i Češkom, ali Balakov kaže da se ne radi o rasizmu.
"To (rasizam) se do sada nije dogodilo. Imamo taj problem otkako je Engleska trebalo da dođe u Bugarsku i tri nedelje smo slušali kako ljudi pričaju o svemu osim o fudbalu. Mislim da to nije pravi način da se pripremite i igrate utakmicu. Ako se tvrdnje ispostave tačne, zaista nam je žao", rekao je Balakov, a prevodilac je dodao da su disciplinske mere Uefa nametnute zbog "istaknute zastave organizacije koju ne zabranjuje bugarski zakon".
Posle meča reagovao je i bugarski premijer Bojko Borisov, koji je ministru sporta naložio da prekine sve veze sa Bugarskom fudbalskom unijom (BFU).

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.