Balakov: Nisam čuo rasistička skandiranja

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Krasimir Balakov izjavio je da nije čuo rasistička skandiranja navijača na utakmici protiv Engleske, u kvalifikacijama za EVRO 2020.

Engleska je u Sofiji odnela trijumf od 6:0, a utakmica je dva puta bila prekidana u prvom poluvremenu zbog rasističkog skandiranja domaćih navijača.

"Nisam čuo skandiranja. Video sam da je sudija prekinuo utakmicu, ali moram reći da se ne radi samo o ponašanju bugarskih navijača već i engleskih, koji su zviždali i vikali tokom himne Bugarske. Tokom drugog poluvremena uzvikivali su neprihvatljive parole našim navijačima", rekao je Balakov, a preneo Bi-Bi-Si.

Stadion "Vasil Levski" bio je delimično zatvoren zbog sličnih ispada navijača na utakmicama sa Kosovom i Češkom, ali Balakov kaže da se ne radi o rasizmu.

"To (rasizam) se do sada nije dogodilo. Imamo taj problem otkako je Engleska trebalo da dođe u Bugarsku i tri nedelje smo slušali kako ljudi pričaju o svemu osim o fudbalu. Mislim da to nije pravi način da se pripremite i igrate utakmicu. Ako se tvrdnje ispostave tačne, zaista nam je žao", rekao je Balakov, a prevodilac je dodao da su disciplinske mere Uefa nametnute zbog "istaknute zastave organizacije koju ne zabranjuje bugarski zakon".

Posle meča reagovao je i bugarski premijer Bojko Borisov, koji je ministru sporta naložio da prekine sve veze sa Bugarskom fudbalskom unijom (BFU).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво