Novi Sad: I pomoćnici gradonačelnika kose travu sa radnicima Zelenila

Izvor: Blic, 07.Maj.2014, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: I pomoćnici gradonačelnika kose travu sa radnicima Zelenila

Novi Sad - Pomoćnici gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković, Vanja Vučenović i Miroje Jovanović danas su se pridružili radnicima administracije JKP "Gradsko zelenilo" u košenju trave na zelenim površinama u gradu.

Vladimir Stojković je rekao novinarima da je ovo vanredna situacija nastala zbog obimnih kiša i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bujne vegetacije, pa usled nedostatka radne snage, mnoge površine u gradu nisu pokošene.

- Izašli smo zajedno sa radnicima administracije da pokosimo travu, a smatram da radnici koji rade u kancelarijama JKP "Gradsko zelenilo" moraju da shvate situaciju u kojoj se nalazi preduzeće i doprinesu njegovom funkcionisanju, jer zbog neadekvatne strukture zaposlenih postoji ogroman višak u kancelarijama, a manjak ljudi koji rade na terenu - rekao je Stojković.

Direktor JKP "Gradsko zelenilo" Milan Novaković rekao je da je lično on doneo odluku da zaposleni u kancelarijama izadju na teren i pomognu u košenju trave, a da za tu odluku ima i podršku gradonačelnika, o čemu svedoči činjenica da tri njegova pomoćnika, takođe, učestvuju u košenju trave.

- Na ovim poslovima radićemo do subote jer pretpostavljam da ćemo do tada uspeti da pokosimo travu sa zelenih površina da bi, od naredne sedmice, prešli na korovne površine - rekao je Novaković.

On je pojasnio da preduzeće na čijem je on čelu ima 400 zaposlenih i da je on taj broj i zatekao kada je dolazio na mesto direktora, ali je naglasio da je struktura zaposlenih neadekvatna, jer je veliki broj visoko obrazovanih radnika, a vrlo malo onih koji mogu i treba da obavljaju poslovnu delatnost, odnosno rad na terenu.

- Problem viška zaposlenih u administraciji moramo rešiti na neki način. Za sada su nam ruke vezane postojećim Zakonom o radu, ali njegovom izmenom mislim da će biti omogućeno i efikasno rešavanje tog problema - istakao je Novaković.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.