Rusija druga u svetu po izvozu oružja

Izvor: Večernje novosti, 22.Mar.2017, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija druga u svetu po izvozu oružja

"Ne gubimo nadu da ćemo uspeti da povratimo punu saradnju", rekao je ruski predsednik na sastanku sa direktorom BASF Korporacije Kurtom Bokom Rusija je prošle godine izvezla oružje vredno više od 15 milijardi dolara i čvrsto drži drugo mesto u svetu po izvozu vojne opreme, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin."Na osnovu prošlogodišnjih rezultata, Rusija je samouvereno zadržala drugo mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u svetu po obimu izvoza vojne opreme, koji je prošle godine premašio 15 milijardi dolara", rekao je Putin na sednici ruske Komisije za vojnu i tehničku saradnju sa stranim partnerima, prenosi ruska agencija Tas s.Vrednost izvoza ruskog oružja je u 2015. godini iznosila 14,5 milijardi dolara, dodao je Putin. PUTIN RADI NA OBNOVI SARADNjE SA NEMAČKOMMoskva se nada da će povratiti saradnju sa Nemačkom, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin."Ne gubimo nadu da ćemo uspeti da povratimo punu saradnju", rekao je ruski predsednik na sastanku sa direktorom BASF Korporacije Kurtom Bokom.U poslednjim događajima u ekonomskoj sferi, međusobno utičemo na količinu trgovine, kaže Putin.On dodaje da je zadovoljan činjenicom da pouzdani partneri sarađuju sa Rusijom.Direktor BASF korporacije rekao je da njegova kompanija aktivno učestvuje na ruskom tržistu i uključeni su u hemiju i elektroenergetiku."Prethodne dve godine nisu bile lake, ali od ove godine idemo prema trendu rasta", rekao je Bok, dodavši da će raditi na tome da povećaju udeo proizvodnje na ruskoj teritoriji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Rusi i oružje: Samouvereno držimo drugo mesto

Izvor: B92, 22.Mar.2017

Rusija je 2016. izvezla oružje vredno više od 15 milijardi dolara i čvrsto drži drugo mesto po izvozu vojne opreme, kaže predsednik Rusije Vladimir Putin..."Na osnovu prošlogodišnjih rezultata, Rusija je samouvereno zadržala drugo mesto u svetu po obimu izvoza vojne opreme, koji je prošle godine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.